Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Daca in expunerea pe care am facut-o anterior cu privire la invatatura romano-catolica a imaculatei conceptii si a asumptiei, este ceva necorespunzator (adica care difera de invatatura oficiala a Bisericii Romano-catolice) ii rog pe preotii si teologii romano-catolici sa precizeze indavertentele.
Un teolog ortodox trebuie sa cunoasta foate bine si teologia romano-catolica, pentru a vedea atat punctele comune de invatatura (dogmatica, canonica etc.) cat si deosebirile. Nu poti vorbi despre ceea ce nu cunosti.
Consider ca am expus obiectiv atat invatatura romano-catolica cat si pe cea crestin ortodoxa cu privire la aceste subiecte.
|
V-am dat cateva citate din Sfantul Ioan Hrisostomul, din care rezulta fara putinta de tagada invatatura despre primatul papal, si despre
mandatul incredintat de catre Mantuitor lui Petru in calitate de conducator al Bisericii.
Aceasta este invatatura ortodoxa a Bisericii Catolice, de la inceputurile ei la Cinzecime si pana astazi.
Daca doriti, cititi si "Despre unitatea Bisericii Catolice" a Sfantului Cyprian al Cartaginei, capitolul 4.