![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceasta este invatatura ortodoxa a Bisericii Catolice, de la inceputurile ei la Cinzecime si pana astazi. Daca doriti, cititi si "Despre unitatea Bisericii Catolice" a Sfantului Cyprian al Cartaginei, capitolul 4. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asteptam cu deosebit interes (si) despre imaculata conceptie, asumptie. (V-am rugat sa corectati daca este cazul, postarea mea in care expun invatatura romano-catolica cu privire la aceste subiecte, daca ar exista vreo abatere de la varianta oficiala. Consider ca am expus obiectiv si fara echivoc). Problema primatului papal se pare ca este "un dialog al surzilor" si la nivelul discutiilor oficiale actuale dintre BC si BO. Asa ca nu ma mir ca si aici pe forum este acelasi lucru, insa va asigur ca "cine are urechi de auzit aude si cine are ochi de vazut vede si cine are inima cugetatoare de inteles intelege" Adevarul. :D |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Astept cu interes sa comentati citatele pe care le-am dat eu, precum si capitolul 4 din lucrarea "Despre unitatea Bisericii Catolice, de Sfantul Ciprian", inainte de a continua discutia pe teme papalitatii. Imaculata Conceptie inseamna ca Fecioara Maria s-a nascut fara pacatul originar. Deoarece teologia ortodoxa tinde sa utilizeze conceptul estic de pacat stramosesc in loc de cel vestic de pacat originar, Imaculata Conceptie nu este usor de tradus in termeni teologici rasariteni. |
|
||||
|
||||
![]()
Am spus ca nu mai partcip la discutie, dar: wow, acest fir are mai multe vizualizari, peste 6000 in 3 zile, decat cel despre Oastea Domnului, sau chiar altele despre sex, in luni de zile.
|
|||
|
|||
![]()
Mda, mai-mai ca ati depasit si vorbirea in limbi la penticostali. Ma simt geloasa...
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Se pare ca cu totii iubim "chestiile" picante :)
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Mediul a fost intotdeauna "concurential". Chiar de pe vremea comunistilor, cand cultele care aveau legaturi cu exteriorul (protestanti, neoprotestanti, romano-catolici) au avut un regim preferential fata de BOR. Greco-catolicii au fost alta poveste. Dupa '89 a fost chiar o explozie de "evanghelizare" neoprotestanta. Romano-catolicii au inceput cu stilul lor de "evanghelizare" numit ecumenism. Ortodocsii au cam ramas in matca lor, s-au multumit sa ridice biserici. Citat:
Chiar si inainte de '89 protestantii puteau aduce carti in tara, avand un tratament preferential din partea regimului comunist. Si romano-catolicii stiu ca aveau dupa '80 destule titluri, dar le gaseai doar la parohie. Rar vedeai o biserica ortodoxa care sa aiba carti la pangar si chiar si cele care aveau, erau destul de putine. In librarii nici atat. Au trecut cativa ani pana cand cartea ortodoxa sa inunde librariile. Citat:
Ca sa poti alege "in cunostinta de cauza" nu ai nevoie doar de informatie ci si de discernamant si maturitate spirituala. Care nu se da la pachet cu cartea. Citat:
Citat:
Fenomenul cu biserici-noi-care-se-umplu-imediat-fara-ca-cele-vechi-sa-se-goleasca l-am observat si la mine in oras. Cu cele ortodoxe, binenteles. Nu m-as grabi sa ma pronunt daca e lucrarea lui Dumnezeu sau ortodoxul care pana atunci nu catadicsea sa dea pe la biserica din cauza aglomeratiei sau distantie s-a gandit ca daca totusi biserica e la doi pasi ar fi cazul sa mai treaca pe acolo. Oricum, ideea este ca au de unde sa se adune, un mic calcul arata ca cel putin aici in oras, daca s-ar dubla numarul sau capacitatea bisericilor din oras tot n-ar putea gazdui macar un sfert din cei care statistic vorbind, sunt ortodocsi. Iar cu campanii fructoase de evanghelizare se lauda si (neo)protestantii pe alocuri. Sa fie si la ei lucrarea lui Dumnezeu? Nu cred. "Protopopiatul Constanța și Vicariatul Dobrogea" sunt decizii administrative, nu vad de ce vi se par atat de ..miracoloase. Se fac niste hartii, se numesc niste oameni si se aloca niste bani. In ceea ce priveste catolicii din zona, am dat si eu o cautare sa vad care e situatia, tare indoindu-ma sa vad ortodocsi migrand in masa spre parohii catolice. Ce am gasit aproape imediat: Mangalia - Sfântul Apostol Andrei Paroh: pr. Cristian Antici Majoritatea familiilor catolice din Mangalia provin din Moldova venite în zonă pentru un loc de muncă. La început sfânta Liturghie se celebra în casele credincioșilor, fiind socotită ca o filială a parohiei Constanța. La 1 mai 1990, s-a dat decretul de în-ființare a Parohiei romano-catolice din Mangalia. În ziua de 29 septembrie 1998, biserica a fost consacrată de ÎPS Ioan Robu. Hramul bisericii: Sfântul Apostol Andrei - 30 noiembrie. Parohia are aproximativ 100 de familii cu circa 250 de credincioși. Filiale: Biruința, 6 familii cu 15 credincioși; Chirnogeni, 6 familii cu 18 credincioși; Pecineaga, 13 familii cu 45 credincioși; Topraisar, 7 familii cu 25 credincioși. 5. Parohia romano-catolică Medgidia “Sf. Elena” Statistică: 68 familii cu 215 romano-catolici Filiale: Filistea, Tortomanu, Țepeș Vodă etc. Credincioșii provin în marea lor majoritate din Moldova. În 1993 se zidește o capelă mare. Casa parohială se află la cca. 600 metri de biserică. Parohia este administrată din Cernavodă. . Parohia romano-catolică Constanța I “Sf. Anton de Padova” Statistică: 1045 familii cu 4150 de romano-catolici Filiale: Techirghiol (cu biserică); celelalte fără biserică: Basarabi-Ovidiu, Costinești, Cumpăna și Valul lui Traian În urma amenajării portului Constanța și a construirii căii ferate între București și Cernavodă, au venit mulți muncitori și specialiști de religie romano-catolică. În anul 1881 s-a înființat parohia romano-catolică păstorită la început de călugări capucini. Ulterior s-a construit o casă care avea o capelă și slujea drept locuință a preotului. Prima biserică construită a fost între anii 1885-1886. Devenind neîncăpătoare s-a construit altă biserică între anii 1935-1936. Din anul 1955 biserica este declarată monument de arhitectură. Se cuvine de amintit că bisericuța din Techirghiol slujește duminica și alte sărbători preoților aflați în trecere sau în concediu. etc.. Deci..hm, mare miracol.. Last edited by AlinB; 07.05.2011 at 19:13:37. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar așa, ați făcut ceva cu mult mai de neiertat: v-ați întors la Biserica Mamă a românilor și a tuturor creștinilor, în Regatul lui Cristos. După cum v-a spus și Doriana, asta nu se iartă. Dar, înainte de Doriana, v-a avertizat Domnul nostru. Amintiți-vă când El era pe un munte și a spus "Fericiți veți fi când vă vor batjocori pe voi și vor spune tot cuvântul rău împotriva voastră, din pricina Mea".
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 08.05.2011 at 08:08:22. Motiv: corectură |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 | myself00 | Generalitati | 1 | 03.01.2013 21:37:21 |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
Viteza forumului | sophia | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 02.08.2012 14:03:02 |
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 15 | 09.01.2011 17:42:36 |
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune | adrian35 | Intrebari utilizatori | 8 | 07.05.2010 18:36:35 |
|