View Single Post
Vechi 08.05.2011, 20:07:50
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Noi discutam despre ce spune Sf. Ioan in acel citat, nu despre ce interpretari simbolistice sunt. Sa ne uitam pe un catehism catolic sau o explicatie catolica, sa vedem ce interpretare dau ei acelui citat. Sunt sigur ca o sa vedeti ce am spus eu. Petru=piatra, si pe aceasta piatra (Petru) o sa intemeieze Biserica Sa.
Ortodocsii sustin ce spune si Sf. Ioan, piatra=credinta (marturisirea) lui Petru. Cititi orice explicatie catollica (sau intrebati-l pe dl. Mihnea)
Aici faceti marea greseala de a separa persoana de marturisirea sau de credinta sa.

Credinta nu este abstracta, ea nu exista in mod independent de persoanele umane, iar acestea se mantuiesc prin credinta si faptele lor.

Similar, marturisirea de credinta a lui Petru nu poate fi separata de persoana lui Petru.

Daca ar fi putut fi separata, nici n-ar mai fi intrebat Mantuitorul pe apostoli "cine ziceti voi ca sunt Eu ?".

Ar fi formulat singur raspunsul - "Iata, acesta este adevarul, Eu sunt Fiul lui Dumnezeu, si pe acest adevar voi cladi Biserica Mea."

Dar nu a facut asa. Ci a intrebat si a asteptat ca o persoana - persoana lui Petru - sa formuleze raspunsul.

De aceea repet - Biserica s-a intemeiat pe credinta lui Petru., pe credinta personala a lui Petru, pe credinta persoanei lui Petru.