Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Catalin,
Cat o sa mai continui cu acuzatiile mincinoase? Niciodata nu am afirmat despre vreun ortodox ca ar fi limitat, ba dimpotriva, am afirmat ca Domnul Iisus a multumit Tatalui ca tocmai celor mici le va dezvalui cele ascunse ale Sale, asa ca nu mi-as permite niciodata sa fac pe careva limitat! Si o tot dai inainte cu convertirea si cu Filioque de parca eu as fi adepta acestei teorii! Ia mai citeste tu o data ceea ce am scris despre mine si o sa vezi ca scrie negru pe alb ca nu sustin teoria Filioque pe motivul ca nici Iisus nu a sustinut-o. Asa ca de ce o dai inainte cu convertirea? Nu ai altceva mai bun de facut decat sa arunci acuzatii mincinoase?
Daca Sfantul Augustin a ajuns sfant sustinand teoria Filioque iar altii au ajuns sfinti sustinand contrariu, inseamna ca nu numai ca nu este un pacat impotriva Duhului Sfant, ba chiar este total neesentiala pentru mantuire si sfintenie, si cei care isi pierd timpul cu asa ceva problema lor!
Tu degeaba te informezi pentru ca nu dai dovada sa si intelegi ceea ce citesti, ca dovada ca scoti din buzunar tot felul de acuzatii mincinoase la adresa celor care iti vorbesc tie in mod direct. Un sfant nu sta sa iti explice de o mie de ori ce a vrut el sa zica si tu crezi ca daca ai citit, esti informat! Pai esti sigur ca si intelegi? Dupa acuzatiile mincinoase pe care le-ai adus pana acum la adresa mea eu m-am convins de contrariu, tu citesti una si intelegi exact invers de ceea ce scrie. Asa ca mai are rost sa mai vorbesc cu tine? Din punctul meu de vedere nu numai ca este pierdere de vreme dar este si daunator pentru ca risti sa iti faci multime de pacate cu judecatile strambe pe care le emiti la adresa celor care iti vorbesc.
|
Adriana, eu ti-am mai spus ca e bine sa te si informezi, nu doar sa crezi ca tot ce gandesti tu e adevarat. Nu spuneai tu ca din cauza fanaticilor ortodocsi care spun ca doar invatatura ortodoxa e adevarata tu ai vrea sa treci la anglicani? Ai vazut tu pe forum ca un ortodox sa-ti dea dreptate si sa spune ce spui si tu? Uite catehismul ortodox, care spune ca adevarul e doar in BO si doar prin BO ne putem mantui, deci asta e fundamentalismul:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1007
Citeste te rog si mesajul dinainte pe acel topic, unde scrie ca fara har nu se poate mantui nimeni.
Apoi ma certi ca de ce spun ca tu accepti Filioque, cand nu esti de acord. Am inteles, dar cand devii anglicana accepti automat si Filioque si toata invatatura anglicana. Nu cred ca ai inteles ca, la fel ca ortodocsii toti au invataturi obligatorii pentru membrii lor. De exemplu catolicii spun atuncic and au adoptat cate o dogma ca nimeni nu se poatae mantui daca nu accepta acea dogma. La fel spun si in cazul Filioque, nimeni nu se poate mantui daca nu accepta Filioque.
Tot tu spui apoi ca Fer. Augustin a spus Filioque si a fost declarat sfant. Dar atunci nu se discutase despre dogma si nu era data anatema. Am scris un subiect despre sinoadele ecumenice:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12777
Cel putin din punct de vedere ortodox Filioque este o erezie, si cine crede in ea este anatemizat.
Eu ti-am mai scris de denumiri, dar se pare ca nu poti si nu vrei sa intelegi. BO a Greciei se numeste tot catolica, te poti duce in BO a Greciei daca doar asta conteaza pentru tine. Nici BC nu recunoaste biserica anglicana, de fapt e o biserica pe cale de disparitie, multi englezi au devenit atei, si multi anglicani (preoti si ierarhi) se convertesc la catolicism. Dar nu conteaza adevarul, ci doar sa corespunda cu ceea ce ai dori tu. Daca cineva vrea ca divinitatea sa fie asa cum isi imagineaza el atunci isi face un nou cult sau cauta unul in care divinitatea e asa cum vrea el. Nu conteaza daca e si adevarat.
Cum catolicii au o medicina stiintifica? Dar medicina e doar la catolici? Japonezii nu au medici? Si noi avem medici.
Rusii au demonstrat ca in urma sfintirii apei se produc modificari ale apei, indiferent daca se uita un ortodox sau un ateu. Bineinteles ca n-au arata ca acea apa e sfintita, ca nu exista sa se poata arata asa ceva, ci doar ce se poate vedea din punct de vedere stiintific.
Dar hai sa nu vorbim de ce se intampla la catolici, pentru ca tu anglicana vrei sa devii, nu catolica. Minunile anglicane sunt extraordinare, dar ca lipsesc, stralucesc prin lipsa. Daca vecinul tau spune ca la el e adevarul si, ca sa iti placa si tie spune ca toate cultele sunt bune, face si femei preoti, tot ce doresti tu. ba isi pune si denumirea la cult biserica catolica de pretutindeni (ca sa nu semene exact cu BC), tu te duci la el, in cultul lui, pentru ca spune exact ce crezi si tu? Nu are minuni, dar pe tine nu te intereseaza asta, doar cei putin credinciosi au nevoie de minuni.
Minunile arata ca Dumnezeu este in acea Biserica.
Numai bine.