![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1007 Citeste te rog si mesajul dinainte pe acel topic, unde scrie ca fara har nu se poate mantui nimeni. Apoi ma certi ca de ce spun ca tu accepti Filioque, cand nu esti de acord. Am inteles, dar cand devii anglicana accepti automat si Filioque si toata invatatura anglicana. Nu cred ca ai inteles ca, la fel ca ortodocsii toti au invataturi obligatorii pentru membrii lor. De exemplu catolicii spun atuncic and au adoptat cate o dogma ca nimeni nu se poatae mantui daca nu accepta acea dogma. La fel spun si in cazul Filioque, nimeni nu se poate mantui daca nu accepta Filioque. Tot tu spui apoi ca Fer. Augustin a spus Filioque si a fost declarat sfant. Dar atunci nu se discutase despre dogma si nu era data anatema. Am scris un subiect despre sinoadele ecumenice: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12777 Cel putin din punct de vedere ortodox Filioque este o erezie, si cine crede in ea este anatemizat. Eu ti-am mai scris de denumiri, dar se pare ca nu poti si nu vrei sa intelegi. BO a Greciei se numeste tot catolica, te poti duce in BO a Greciei daca doar asta conteaza pentru tine. Nici BC nu recunoaste biserica anglicana, de fapt e o biserica pe cale de disparitie, multi englezi au devenit atei, si multi anglicani (preoti si ierarhi) se convertesc la catolicism. Dar nu conteaza adevarul, ci doar sa corespunda cu ceea ce ai dori tu. Daca cineva vrea ca divinitatea sa fie asa cum isi imagineaza el atunci isi face un nou cult sau cauta unul in care divinitatea e asa cum vrea el. Nu conteaza daca e si adevarat. Cum catolicii au o medicina stiintifica? Dar medicina e doar la catolici? Japonezii nu au medici? Si noi avem medici. Rusii au demonstrat ca in urma sfintirii apei se produc modificari ale apei, indiferent daca se uita un ortodox sau un ateu. Bineinteles ca n-au arata ca acea apa e sfintita, ca nu exista sa se poata arata asa ceva, ci doar ce se poate vedea din punct de vedere stiintific. Dar hai sa nu vorbim de ce se intampla la catolici, pentru ca tu anglicana vrei sa devii, nu catolica. Minunile anglicane sunt extraordinare, dar ca lipsesc, stralucesc prin lipsa. Daca vecinul tau spune ca la el e adevarul si, ca sa iti placa si tie spune ca toate cultele sunt bune, face si femei preoti, tot ce doresti tu. ba isi pune si denumirea la cult biserica catolica de pretutindeni (ca sa nu semene exact cu BC), tu te duci la el, in cultul lui, pentru ca spune exact ce crezi si tu? Nu are minuni, dar pe tine nu te intereseaza asta, doar cei putin credinciosi au nevoie de minuni. Minunile arata ca Dumnezeu este in acea Biserica. Numai bine. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|