View Single Post
Vechi 21.05.2011, 20:11:02
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
.
Diferenta fata de neoprotestanti e ca noi stim ca harul ni se da prin Sfintele Taine (si noi dupa aceea conlucram cu el).
De fapt, Catalin, diferenta intre tine si mine [hai sa nu vorbim in numele cultelor noastre] e ca tu crezi ca harul se transmite prin ritualuri, chiar daca nu se schimba nimic prin acel ritual, iar eu cred ca prezenta harului trebuie sa se vada. Orice om peste care a coborat harul este un om schimbat; nu va mai fi ca inainte, ci se va vedea ca Il are pe Hristos in el. Un om care spune ca e depozitarul harului nu trebuie crezut pe cuvant ci verificat dupa fapte si roade, nu dupa istorie, care nu-i apartine lui, ci celor dinaintea lui.

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
. Mantuirea o aduce doar Iisus, de aceea il numim Mantuitorul
Acesta este adevarul pe care multi nu il constientizeaza. Daca Hristos da mantuirea, inseamna ca noi trebuie sa mergem la El, prin rugaciune, si sa i-o cerem. Trebuie sa-L intalnim pe Hristos! Si cand zic Hristos nu zic forme, ritualuri sau biserici, ci Persoana lui Hristos, cel de o fiinta cu Tatal, care s-a dat pe sine insusi pentru noi. Dupa ce Il vom fi intalnit pe El, El ne va invata toate lucrurile si va stabili locul nostru in lume si in Biserica.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote