Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
2. Toti cei care nu au auzit de Hristos si de Sfintele taine niciodata, vor fi judecati in vederea mantuirii prin legea pe care au auzit-o si vazut-o. Aici eu am mai dat un link al parintelui Cleopa cu cele 4 legi cu care vor fi judecati oamenii. Unii au luat in ras asta, ba m-au facut inculta, dar sa stiti ca Parintele Cleopa merita citit cu atentie pentru ca spune multe adevaruri.
Mai dau odata linkul ca sa fie lamurit pentru totdeauna cum se mantuie oamenii care nu au cunoscut pe Dumnezeu, pe Iisus Hristos si nu s-au bucurat de Tainele ortodoxiei.
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/12patrulegi.htm
|
De la pagina 95, deci mai bine de 10 pagini despre asta am discutat, despre faptul ca parintele Cleopa nu spune in link ca paganii se mantuiesc prin fapte, ci ca vor fi judecati. Adica un pagan care a facut mult rau, normal ca nu va avea aceeasi soarta ca unul care a facut mai mult bine, dar nu inseamna ca vreunul se va mantui. Si neavand lege vor fi judecati in functie de constiinta sadita in om, adica ceea ce a ramas omului dupa cadere.
Interesant ca neoprotestantii (de exemplu aici Doriana) inteleg ceva mai bine (asa cum inteleg ei, gresit), ca nu se mantuie nimeni prin fapte, ca sunt oameni buni, pentru ca dupa cadere nimeni nu este bun. Mantuirea o aduce doar Iisus, de aceea il numim Mantuitorul. Diferenta fata de neoprotestanti e ca noi stim ca harul ni se da prin Sfintele Taine (si noi dupa aceea conlucram cu el).