View Single Post
Vechi 23.05.2011, 06:09:01
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lilith23 Vezi mesajul
Da, poate sunteți datori să urâți păcatul! Dar nu și păcătoșii. E o mare diferență. Pentru că absolut niciunul din voi, nu e lipsit de păcat și dacă e să luăm lucrurile așa, atunci toți ar trebui să vă urâți între voi? Uite imperfecțiunea religiei voastre. O religie perfectă nu conține cuvântul "ură", în niciun context. Oare isus al vostru a urât pe cineva? Nu a ajutat el deopotrivă vameșii, femeile ce preacurveau și credincioșii, cei care credeau în el? Nu a propovăduit el iertarea și iubirea față de semeni?
Nu poți să înțelegi homosexualitatea? Nu poți să îi îndrepți? (Deși mă îndoiesc sincer că ai încercat cu adevărat). Atunci lasă-i în pace. Își vor primi pedeapsa cuvenită, la timpul cuvenit. Așa cum îi spuneam și dlui Mihăilă, hai să ne uităm în curtea noastră. Am avea destule păcate pentru care să cerem iertare. Tu, ca păcătos (și repet, TOȚI suntem păcătoși, deci nu o lua ca pe o insultă) nu ai dreptul să judeci și să condamni alți păcătoși. Tu trebuie să te rogi pentru mântuirea ta, să îți "rezervi" ție locul în cer. Când te vei simți fără de păcat, vei putea purcede întru mântuirea celorlalți. Dar asta nu se va întâmpla.
Cred ca ai observat ca eu am vorbit despre acest pacat, nu despre pacatosi... Am vorbit despre un pacat pe care unii vor sa-l considere ,,mai alb'' decat este in realitate si chiar sa-i gaseasca o cale de intrare pana si in biserica, daca se poate. Nu am vorbit in calitate de nepacatoasa, ci in calitate de om care isi da cu parerea pur si simplu. Ma aflu pe un forum ortodox, deci mi-am exprimat un punct de vedere ortodox in legatura cu acest pacat. Am chiar obligatia morala sa o fac, caci ,,a tacea si mortii stiu'', iar tacerea vinovata, adica nemarturisirea adevarului poate sa fie considerata un pacat. Despre pacatele mele discut cu duhovnicul meu.
Reply With Quote