După Sfântul Pavel suntem cu toții mădulare ale lui Hristos și fiecare mădular are rostul lui. Cred că problema carierei trebuie să fie de fapt aceea a descoperirii lucrării la care suntem chemați. Poți să ai chemare ca preot, ca medic, ca învățător sau profesor, ca (de ce nu?) instalator. Important este ca ceea ce faci să faci din inimă și cu dragoste pentru cei care beneficiază de ceea ce faci tu.
Altfel, prin carieră îți poți pierde sufletul, intrând în contradicție cu propria ta credință. Sunt multe profesii, mai ales cele din vânzări și publicitate, în care se minte foarte mult și se vând o mulțime de lucruri cel puțin inutile, dacă nu de-a dreptul vătămătoare pentru suflet. Nu cred că poți să-ți păstrezi conștiința împăcată dacă le practici.
Dacă ne punem întrebarea ce trebuie să primeze între profesie și familie, răspunsul nu e întotdeauna ușor. Să zicem că ești un preot bun și, prin urmare, foarte solicitat de credincioși. Toți au nevoie de sfatul tău, foarte mulți vin la tine să se spovedească... Nu poți să-i refuzi și, prin urmare, vei acorda mai puțin timp familiei. La fel în cazul unui medic bun. Cred că e nevoie de rugăciune și Dumnezeu te va lumina în așa fel încât între două lucruri binecuvântate să-l alegi pe cel mai important.
A înțelege și a face voia lui Dumnezeu e ceea ce contează.
|