Citat:
În prealabil postat de konijiro
Te rog frumos sa imi scoti din citatul sfantului cuvintele de unde reiese treaba asta.
Mai exact, unde e exprimata diferenta intre cei care au sansa sa cunoasca ortodoxia, dar aleg sa nu o faca, si cei care nu au aceasta sansa? Nu ma intereseaza interpretarea ta, ci strict citatul. Astept.
Complexitatea nu e neaparat un atu. La fel si presupusa capacitate de a oferi raspunsuri "la toate". Mi se pare mai degraba suspecta, nu constituie un avantaj.
Nu e nici o bariera in "complexitate" atunci cand poti sa zici orice, fara sa fii vreodata pus in situatia de a aduce dovezi. S-au scris tratate intregi despre zane si spiridusi. Foarte complexe si alea. Deci si prin urmare, zanele si spiridusii exista, pentru ca informatia despre ei e tare complexa.
Un raspuns este cel care e sustinut de fapte si dovezi, nu o vorba aruncata de la adapostul autoritatii de preot, "sfant" sau zeu. La capitolul asta, religia sta foarte prost. Multe din "raspunsurile" date de-a lungul vremii s-au dovedit a fi gresit si neconforme cu realitatea, si nu vad ca lucrurile se schimba in vreun fel.
|
In legatura cu citatul, despre acest aspect al mantuirii oamenilor care nu au auzit de Hristos si ortodoxie s-a explicat si vorbit extrem de mult chiar si aici pe acest forum. Un pic de efort sa cauti si ai sa gasesti.
Nu numai Sfantul Teofan Zavoratul spune, dar mai sunt si alti parinti ortodocsi care explica pe larg cum este cu mantuirea africanilor de pilda.
Ia pune mataluta mana si citeste pe Parintele Cleopa de pilda, sau pe Serafim Roze, acesta din urma a fost un american convertit la ortodoxie foarte cultivat si educat.
Tot ziceai de informatii. Le avem si eu si tu, eu citesc orice, tu nu. Tu refuzi sa citesti informatia din sfera ortodoxa.
Uite iti dau un link din multe altele:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/12patrulegi.htm
Apropo: diavolul exista ca eu l-am vazut, am avut de a face cu el.
Deci tu si nimeni nu poate sa imi zica ca nu exista daca eu l-am vazut.
Ia cei care au scris despre diavol, in special Sfintii Parinti, acestia au scris din propria lor exeprienta.
Acum ca tu nu ii crezi, cum poate nu ma crezi nici pe mine astea e alegerea ta. Asta nu inseamna ca ei nu au experimentat ce au scris sau ca eu nu am vazut ce am vazut.