Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Din sursa citata de dumneavoastra:
7. Și făcându-se multă vorbire, s-a sculat Petru și le-a zis: Bărbați frați, voi știți că, din primele zile, Dumnezeu m-a ales între voi, ca prin gura mea neamurile să audă cuvântul Evangheliei și să creadă.
Iata ca atunci cind s-a facut "multa vorbire" cine s-a ridicat pentru a pune capat discutiilor? Petru.
Multumesc inca o data ca imi aratati ca nu gresesc in credinta mea.
|
Va multumesc pentru citat.
Dupa cum observati Sfantul Petru in aceasta situatie ca si in multe altele, a fost purtatorul de cuvant al Sfintilor Apostoli, in care a aratat hotararile luate in Sfantul Sinod. Sfantul Sinod nu a fost prezidast (condus) de catre Sfantul Petru ci de Sfantul Iacov fratele Domnului. Sfantul Petru nu a luat deciziile de unul Singur. Sa nu uitam ca Sfantul Petru a fost mustrat public de Sfatnul Pavel pentru comportamenul necorespunzator din Antiohia (vezi Galateni) fata de crestinii proveniti dintre neamuri.
Si inca ceva: De ce episcopia Romei il "monopolizeaza" pe Sfantul Petru? Sfantul Petru doar de episcopia Romei s-a ocupat? Doar pe ea a pastorit-o? Bineinteles ca nu, ci sfantul Petru asemenea celorlalti apsotoli a pastorit Biserica lui Hristos, fara deosebire intre episcopii!
Nu spune clar Sfantul Pavel ca in Biserica lui Hristos este aceeasi. Daca episcopia Romei ar fi fost "mai cu mot" atunci toti oameii ar fi alergat sa faca parte din ea (si nu din alte episcopii)!