View Single Post
Vechi 31.05.2011, 14:06:32
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

[quote=Melissa;365259]In sfarsit cineva vorbeste despre asta.:-) Asa cum spuneti, exista preoti care spovedesc sambata si impartasesc duminica. Si mama mea merge la un astfel de preot si eu tot ii spun ca nu-i normal sa fie asa, si ea nu ma crede, si o face saptamanal, pentru ca asa zice duhovnicul. Pe mine ma intriga tocmai faptul pe care l-ati specificat: impartasirea cu pacate nemarturisite. M-am gandit ca poate mama fiind in varsta, se gandeste preotul ca nu face pacate.Desi e absurd.Si oricum sunt si persoane tinere cu care procedeaza la fel.Eu cred ca numai stanca sa fii sa nu pacatuiesti macar 1 data cu gandul, pana a doua zi.

Sincer, pe mine ma deruteaza aceasta practica..:-([/QUOTED]

Da, dar pacate poti sa faci si chiar daca sunt numai 10 minute intre momentul in care preotul a spus rugaciunea de dezlegare si Sf. Impartasanie. Deci cum mai rezolvi problema asa?

Apoi preotii nu ar trebui sa spovedeasca duminica dimineata fiindca si ei trebui sa fie la slujba. Impartasania trebuie sa fie facuta in timpul Sf. Liturghii la momentul potrivit...Deci cum anume impaci spovedania duminica dimineata cu Impartasania in aceeasi zi?

IN GENERAL preotii recomanda spovedania sambata sau vineri, exact ca sa ai timp si sa iti citesti rugaciunile pe care le-ai primit canon, de exemplu. ...

In fine, asta este practica ortodoxa...