![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
[quote=Melissa;365259]In sfarsit cineva vorbeste despre asta.:-) Asa cum spuneti, exista preoti care spovedesc sambata si impartasesc duminica. Si mama mea merge la un astfel de preot si eu tot ii spun ca nu-i normal sa fie asa, si ea nu ma crede, si o face saptamanal, pentru ca asa zice duhovnicul. Pe mine ma intriga tocmai faptul pe care l-ati specificat: impartasirea cu pacate nemarturisite. M-am gandit ca poate mama fiind in varsta, se gandeste preotul ca nu face pacate.Desi e absurd.Si oricum sunt si persoane tinere cu care procedeaza la fel.Eu cred ca numai stanca sa fii sa nu pacatuiesti macar 1 data cu gandul, pana a doua zi.
Sincer, pe mine ma deruteaza aceasta practica..:-([/QUOTED] Da, dar pacate poti sa faci si chiar daca sunt numai 10 minute intre momentul in care preotul a spus rugaciunea de dezlegare si Sf. Impartasanie. Deci cum mai rezolvi problema asa? Apoi preotii nu ar trebui sa spovedeasca duminica dimineata fiindca si ei trebui sa fie la slujba. Impartasania trebuie sa fie facuta in timpul Sf. Liturghii la momentul potrivit...Deci cum anume impaci spovedania duminica dimineata cu Impartasania in aceeasi zi? IN GENERAL preotii recomanda spovedania sambata sau vineri, exact ca sa ai timp si sa iti citesti rugaciunile pe care le-ai primit canon, de exemplu. ... In fine, asta este practica ortodoxa...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Iar Impartasania, se face exact in momentul in care trebuie facuta.Si se impartasesc si cei spovediti sambata dupamasa si cei spovediti duminica dimineata.Nu inteleg nelinistea ta?:-) Citat:
Sesizez o unda de dispret?!Sau mi se pare?:-) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Totusi,credeti ca ar trebui sa ne socotim nevrednici de a primi Sfanta Impartasanie de vreme ce am spovedit pacate multe si grave, chiar daca duhovnicul ne-a dat dezlegare (dupa ce in prealabil ne-am tinut canonul si nu am mai repetat pacatele)?
Trebuie sa ni le amintim toata viata si sa plangem pentru ele, sau sa consideram ca s-au sters odata cu spovedania si e necesar sa le dam uitarii ca si cum nu le-am savarsit?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Un parinte marturisea ca atunci cand diavolul nu te poate duce la cadere cu cele prezente, apeleaza la trecut. Eu consider ca de vreme ce le-ai marturisit cu parare de rau si cu dorinta de indreptare, nu trebuie sa-ti mai amintesti de faptele pacatoase pentru care ai primit iertare.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
deci nu trebuie sa ne mai amintim niciodata trecutul pacatos de vreme ce ne-am indreptat viata spre poruncile lui Hristos.. :D
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca urmare a spovedaniei,caintei noastre si dezlagarii preotului ele sunt iertate. Sa ne straduim doar sa nu le mai facem!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Pe de altă parte, aceste gânduri nu trebuie să ne facă să nu ne împărtășim. Aceasta ar fi o ispită de dreapta, care vine de la Sărsăilă: el poate deturna chiar și gândurile noastre bune, chiar și căința noastră o poate folosi ca să ne țină departe, cât mai mult timp, de Sf Euharistie. Fiindcă, deși starea sufletului nostru este deplin restaurată în urma Spovezii și suntem din nou în stare de grație sfințitoare, dacă nu ne-am împărtăși cu Sf Trup și Sânge nu am beneficia de grația sacramentală, adică nu am primi tăria supranaturală de care avem multă nevoie ca să nu mai păcătuim în viitor. Fiindcă scopul nostru nu trebuie să fie să ne spovedim des, ci să nu mai păcătuim. Suntem din nou copiii lui Dumnezeu prin absolvirea de la spovadă, dar trebuie să ne și împărtășim dacă vrem ca Isus să rămână în noi, după cum El a spus ("va rămânea în Mine și Eu în el").
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 31.05.2011 at 18:08:07. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sensul profund al impartasaniei | florin.oltean75 | Generalitati | 22 | 31.01.2012 22:00:24 |
Reformatorii de dinaintea Reformei | Theodor_de_Mopsuestia | Biserici Protestante | 106 | 12.10.2011 17:03:59 |
Taina sfintei impartasaniei | DAMIAN | Impartasania (Taina Euharistiei) | 4 | 18.12.2010 16:32:23 |
RUSINEA DE DINAINTEA SPOVEDANIEI. CUM SA O IN- | razvan_m | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 18.07.2010 00:26:11 |
Rusinea de dinaintea spovedaniei | marianamara72 | Intrebari utilizatori | 7 | 21.06.2010 23:08:21 |
|