Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Da , dar Lore s-a referit la "osanda" de a nu fi primita rugaciunea datorita acestui aspect al baticului , ori mi se pare destul de deplasata aceasta afirmatie . Lore a inteles foarte bine la ce faceti dvs. referire , si apoi nu avem cum sa stim a cui rugaciune este primita sau nu , dar cred ca si rugaciunea ultimului talhar este bine primita !
|
Asa este, dar repet, nu o spun de la mine ci din Sfintii Parinti si din Sfanta Scriptura si mi se pare foarte corect si de bun simt pentru ca atunci cand te rogi, nu numai la Biserica, vorbesti si stai in fata lui Dumnezeu ca sa ii ceri iertare de pacate si cele de trebuinta, ori noi stim ca femeia trebuie sa isi acopere capul la rugaciune. Daca suntem pacatosi sa mai fim si "fitosi" ? Ca daca ar fi smerenie si pocainta din inima apoi nici nu ne-am mai impiedica de un amarat de batic, pentru ca daca Biserica a randuit astfel atunci cine incalca acestea ori are putina credinta sau deloc, ori este mandru ! Cum sa isi astupe ea femeie tanara (sau chiar in varsta) parul cel lung, lucios si matasos sau proaspat vopsit ? Deci aceasta inseamna mandrie iar stim iarasi ca celui mandru Dumnezeu ii sta impotriva si de aici rezulta ca nu sunt ascultate rugaciunile ! In acest sens !
I Corinteni, 11,10 scrie ca: “De aceea și femeia este datoare să aibă (semn de) supunere asupra capului ei, pentru îngeri.”
„Judecați voi singuri: este cuviincios ca o femeie să se roage lui Dumnezeu cu capul descoperit?" Sf.Ap Pavel
„Iar orice femeie, rugându-se sau profețind cu capul neînvelit, face de rușine capul ei, pentru că este una și aceeași cu cea rasă. Pentru că, dacă o femeie nu se învelește, să se și tundă! Dar dacă este rușinos pentru o femeie să fie tunsă sau rasă; să se învelească.”
“Credinciosii sa fie imbracati curat si cat mai cuviincios, iar femeile sa aiba capul acoperit si chipul smerit”. Pr. Cleopa
http://saccsiv.wordpress.com/2010/06...c-in-biserica/
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...bele-femeilor/