Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Interpertare ad litteram dupa model protestant si neoprotestant!
Zi se refera la durata temporala. In primele 3 zile cand nu era soarele cine determina durata temporala a zilei de 24 de ore? Cine determina seara si dimineata? Intrebarile sunt retorice deoarece Sfantul Ioan Damaschin spune clar ca inainte de facerea soarelui durata temporala (veacul) nu se poate "masura".
Rationament gresit!
Facerea este corecta iar teoria Big bang o confirma.
|
De aceea am completat si cu ce spune sf. Vasile si alti sfinti despre durata acelor zile.
Raspunsul il gasesti la sfintii pe care ti i-am dat in alt mesaj. Sfantul Damaschin nu spune nimic de genul asta. Am citit acele citate, el spune ca unii spun ca cerul e nu stiu cum. Apoi ca altii spun ca cerul e nu stiu cum. La sfarsit spune ca nu stim cum e si da alte detalii (cand te-ai referit la cum e cerul). Iar la acest pasaj am mai raspuns, din ce imi aduc am scris ca la veac se refera la veacurile de timp, nu la creatie. Un veac pana la venirea Mantuitorului, un veac al carui durata nu o stim pana la venirea a doua, etc. Astea sunt veacurile. Nu spunem si in crez de veacul ce va sa vie?
Daca tu alegi sa-i crezi pe oamenii de stiinta (marea majoritate atei, am citit o statistica legata de oamenii de stiinta din SUA si Anglia si religia lor) si nu doresti sa citesti si carti de stiinta ortodoxe sau creationiste e alegerea ta. Dar spune ca e doar parerea ta, nu cea ortodoxa. Pentru ca toti sfintii spun altceva.