Citat:
În prealabil postat de asteptatorul
Poate este, cu adevarat, o noutate pentru dvs. dar adventistii ii considera crestini si pe credinciosii din alte confesiuni. Chiar prima data cand am intrat intr-o biserica adventista, l-am auzit pe pastor spunand (in predica pe care o tinea): "dragii mei, stateam zilele trecute de vorba cu o doamna, buna crestina dar de alta confesiune...". Aceeasi conceptie am gasit-o si in Manualul doctrinelor biblice AZS".
Dar, foarte putini crestini cercetaza Scripturile. Degeaba au acces.
O caracteristica a adventistilor este faptul ca sunt singurii (cel putin asa stiu) care au la baza credintei lor fagaduintele Mantuitorului (despre care am inceput o discutie) si poruncile lui Dumnezeu (in totalitate si nemodificate).
|
Probabil v-ati dat seama ca nu sunteti primul adventist care a poposit pe forum. Eu sunt activ doar de vreo sase luni, dar forumul e de mai multi ani. Si in aceste luni am discutat pagini intregi cu adevantistii despre ziua a saptea si despre moartea sufletelor.
Ma bucur ca adventistii sau alte culte ii considera si pe ortodocsi crestini sau ca se pot mantui. Si nu se insala. Din pacate nu pot spune acelasi lucru si ortodocsii despre alte culte. Si nu ca ar fi o lipsa de politete, ei spun ca si noi si noi nu facem la fel, dar acesta e adevarul si ar inseamna ca dorim raul cuiva si nu vrem sa se mantuie daca nu ii spunem adevarul.
Iar adevarul e ca in afara ortodoxiei nu va puteti mantui, oricate rugaciuni si fapte bune ati crede ca faceti. Nu aveti har si Sfinte Taine. Si doar prin har ne putem mantui (adaugandu-se apoi credinta si faptele).