Citat:
În prealabil postat de anna21
Astea-s povesti, fara suparare.
Cand o femeie este intr-o casnicie grea, problema care se pune este de supravietuire. Supravietuirea ei.
Numara timpul cu orele si se gandeste cum sa faca sa treaca de azi pana maine fara sa innebuneasca. Daca nu a innebunit deja!
Cum sa opreasca gandurile, cum sa spuna stop durerii (care somatizeaza, se trezeste ca de atata zbucium sufletesc o dor mainile, picioarele, ii tremura genunchii si nu o mai asculta picioarele..)?
Cum sa faci sa inghiti mancarea care are gust de nisip?
Si daca are copii.. de unde sa aiba putere sa le mai zambeasca lor? De unde sa aiba putere sa ii mangaie?
..Dar barbatul ar "prefera" ca ea sa se roage pt el!!!! Mi se pare incredibil!
Eu am cunoscut femei necredincioase care au probleme enorme si ma intreb cum de rezista. Cand stii ca exista Dumnezeu este mai usor.
Dar sa ajungem la rugaciuni..
Deci el vrea ca ea sa se roage pt el si precis o va iubi mai mult.
Fals!!
Daca ea are puterea sa se roage pt el, diavolul nu doarme si pt fiecare cuvant rostit va primi insulte inzecit!! Nu dragoste! Nu va faceti iluzii.
Desigur, este un lucru admirabil sa te rogi pt el.. dar rasplata este alta.
Off topic, oarecum.
Sunt uimita cata suferinta gasesc oriunde imi intorc privirea. Cunosc multi parinti divortati.. la tot pasul. Dar divortul este un eveniment groaznic, traumatizant. Eu nu am auzit un cuplu sa divorteze in termeni "civilizati".
Dimpotriva, de mute ori parca este o lupta intre fiare, iar copii sunt de multe ori o prada, sfasiati la mijloc.
|
1000% EXAAACT!!! Asa mi s-a intamplat mie, lasand la o parte ca mi s-a pus viata in pericol (sot alcoolic), copilul cel mare care a asistat la scene pe viata si pe moarte a ramas cu traume...iesiri violente...depresie...apatie, etc.
Si cum spunea Melissa, da dupa un timp il ierti, dar nu te mai intovarasesti cu cel care dorea sa-ti ia viata! Nu te mai amesteci cu el!!! Si nu pt.ca nu poti uita, ci pentru ca mama este datoare sa traiasca, sa fie sanatoasa si apta psihic sa-si creasca in continuare singura si f.greu copii.Tocmai pt.binele copiilor!
Nemaivorbind ca in felul acesta ii fereste de a avea perceptiii gresite despre viata si principiile moral-crestine; ca ei sa nu inteleaga si sa-si insuseasca ca tata are dreptul sa bea, sa nu aduca bani acasa, sa aiba prietene si prietene, sa loveasca mama si copii fara discernamant, scuza fiind "am fost beat!", etc.etc. iar mama sa aibe dreptulsa indure si sa suporte riscand sa-si piarda chiar viata!!!