Subiect: Un sfat intelept
View Single Post
Vechi 08.06.2011, 16:43:59
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Așa e, și ei constat o efeminare sub toate aspectele a lumii în care trăim. Bărbatul nu mai are calitățile pe care le avea cândva, iar asta poate că e și o consecință a lumii mai moi în care trăim, în care forța, atribut specific bărbatului, nu-și mai are rostul. Conflictele nu se mai rezolvă prin luptă acum, ci prin negociere. Presiunile care se fac asupra cuiva să facă anumite alegeri nu se mai fac dur, ci soft, insidios, folosind puterea - specific feminină - a seducției. Da, și eu conștientizez că femeile au preluat puterea, iar acest lucru face foarte mult rău familiei, ducând chiar la disoluția ei, pe care o trăim în zilele noastre.

Iertarea, însă, în cazul unui adulter, cred că este posibilă în unele cazuri, atunci când cel care o face nu din slăbiciune o face, ci din contră, pentru că e puternic în credință, pentru că nu se împiedică de slăbiciunea omenească a celui de lângă el, și este în stare să treacă, cu putere dumnezeiască, peste ea. Cazul pe care îl știu este în legătură cu un bărbat care, întorcându-se acasă după mai mulți ani, găsește un copil în plus față de cei pe care îi lăsase. Soția era casnică. Poate că ar fi putut să o repudieze și să preia el copiii. Ea s-a pocăit, iar el a iertat. Poate nu a mai iubit-o ca la început; poate i-a fost milă. În orice caz, atmosfera din casa lor a fost bună, fără tensiuni.
Credeti ca femeile de acum au contribuit la diminuarea calitatii barbatilor?
Credeti ca noua femeilor chiar ne place in mod deosebit sa preluam fraiele unei case?
Nu aveti idee de cate ori le pomenesc de "bine" pe stramoasele noastre ,dragele de ele, ca au luptat pentru drepturile femeilor.
Am dobandit drepturi mai multe dar si obligatii. Sarcinile vechi nu s-au eliminat la cele pe care le-am avut s-au adaugat altele. Ca si in trecut femeile de acum gatesc, spala fac curatenie au grija de copii de barbat, insa, acum mai au si un loc de munca unde lucreaza 8-10-12 ore pe zi.
Barbatii de acum nu mai vaneaza nu mai cioplesc unelte nu se mai lupta.....
Barbatii de acum(cu unele exceptii) sunt in gen Al Bundy vin de la serviciu si se posteaza in fata TV-ului.
Starea asta de moliciune a barbatilor este din cauza lor. Ei s-au degradat!
Din cand in cand se mai trezeste in unii instinctul de lupta si atunci sacul de box devine sotia sau iubita.
Nici macar nu mai sunt in stare sa lupte pentru dragostea unei femei, daca intervine vreo despartire in loc sa se mobilizeze sa o cucereasca se sinucid de molai ce sunt.
Reply With Quote