Citat:
În prealabil postat de catalin2
Adriana, eram sigur ca intrebai doar asa, fara sa te si intereseze raspunsul, pentru ca tu de fapt ai raspunsul, doar mai voiai sa scrii ceva impotriva ortodoxiei. De cand ai intrat pe forum nu cred ca ai scris ceva apreciativ despre ortodoxie, in schimb orice alte idei te incanta.
Asta desi nu stii prea multe si intelegi doar ce vrei tu.
In acest mesaj arati, ca d eobicie, ca nu ai inteles, in schimb stii deja concluzia, bazata probabil pe o revelatie.
In primul pasaj nici macar nu inteleg ce ai vrut sa spui, eu ma refeream la altceva.
Apoi, incepi ca de obicie cu dizertatiile tale filozofice despre ce n-ai inteles. Mai mult, stii toate raspunsurile. Povestea toiagului e cea mai tare.
Nu ai participat la discutie cand citam din Sf. Ioan Gura de Aur care spunea la fel ca ortodocsii ca piatra e marturia lui Petru, nu Petru. Dar sigur nu avea nicio importanta pentru tine, tu doar vrei sa scrii ceva impotriva ortodoxiei.
|
Catalin, iti faci singur rau cu judecatile proprii asupra altora. Eu nu am afirmat nicaieri ca ma intereseaza cum a stat
treaba cu Sf. Petru ci cu insemnele Patriarhale, de la cine le- a primit Fotie, care a fost persoana care i le- a inmanat.
Daca stii sa raspunzi atunci raspunde, daca nu stii, lasa-te de acuzatii cum ca altii nu ar vrea sa stie nimic. Eu vad ca tu
esti cel care, fiind proaspat convertit la crestinism, crezi ca le stii mai bine pe toate si ii bati pe toti la cap pe toate
forumurile. Iar daca cineva te contrazice, sari cu acuzatii.
Sfantul Ioan Gura de Aur a zis foarte bine despre marturisirea de credinta a lui Petru, de fapt al lui Simon, ca asa il
chema cand a facut marturisirea de credinta. Piatra nu este marturia lui Ioan, nici a lui Andrei nici a lui Pavel, ci a lui
Petru, lui i-a fost data de Dumnezeu inca de la inceput cand a zis: "Fericit esti Simone, fiul lui Iona, ca nu trup si sange
ti-au descoperit tie acestea, ci Tatal Meu, cel din Ceruri".
Deci se vede clar ca Tatal din Cer l-a ales din cei 12 ca sa-i descopere lui si nu altuia ca Iisus era Hristosul, Fiul lui
Dumnezeu cel viu. Datorita acestei marturii de credinta care venea de la Tatal Iisus i-a zis apoi lui Petru:
"
si Eu iti zic
tie , ca tu esti Petru (piatra) si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si portile Iadului nu o
vor birui".
Cu cine vorbea Iisus cand a zis "si eu iti zic tie" ? Vorbea cu o marturisire de credinta sau cu un om? Niciodata Sf. Ioan
Gura de Aur nu a zis ca Iisus ar vorbi cu marturisiri de credinta si nu cu oameni dar cine nu intelege Evanghelia se
amageste crezand ca ii poate intelege pe sfinti. Marturisirea de credinta a lui Petru nu venea de la Petru (trup si sange)
ci de la Dumnezeu Tatal care il alesese pe Simon de aceea Iisus continua cu "
si eu iti zic tie" , adica Tatal ti-a
descoperit adevarul si Eu iti zic ca de aceea tu esti piatra pe care voi zidi Biserica Mea. Dumnezeu Tatal nu a descoperit
in acel moment decat lui Petru ca Iisus era Fiul Sau. Ar fi putut descoperi tuturor apostolilor dar nu a facut-o iar aceasta
marturisire de credinta a lui Petru l- a indicat in mod clar alesul de catre Dumnezeu pentru a sta la carma cea vazuta a
Bisericii luptatoare. Iar Sf. Ioan Gura de Aur nu a zis altceva insa degeaba ti s-au dat citatele ca nu le bagi in seama.
Eu m-am bucurat foarte mult cand le-am vazut citate de Erethorn pentru ca nu le cunosteam, si acum inteleg si ce a
vrut mai demult Mihnea sa zica prin faptul ca cine citeste Biblia intelege ca trebuie sa fie catolic. Asa este, toti crestinii
trebuie sa fie catolici cu credinta ortodoxa. Doar mandria ii impiedica sa fie asa, mandria ca nu putea fi aleasa doar o
singura persoana la carma vazuta a Bisericii desi Dumnezeu exact asta a facut, a dat revelatia adevarului despre Fiul
Sau unei singure persoane, Petru, ca atare acesta a fost desemnat piatra de la temelia vazuta a Bisericii, iar mai apoi s-a dat acelasi lucru si celorlalti. Ramane de vazut daca Dumnezeu face si astazi cu Papa asa cum a facut in trecut cu
Petru sau a facut asa numai cu Petru. Eu la partea asta inca am ezitari. Insa argumentul greselii umane invocat de
ortodocsi nu tine pentru ca si Petru a gresit cand s-a lepadat de Domnul tocmai pentru ca era trup si sange. Asta insa
nu l-a impiedicat pe Dumnezeu sa puna in acest vas imperfect cunostinta adevarului Sau.
In fine, atata timp cat oamenii sunt macinati de orgolii nu au cum sa inteleaga alegerea facuta de Dumnezeu in ceea ce
il priveste pe Petru asa ca isi inchipuie ca sinodul de la Ierusalim ar fi anulat aceasta alegere.
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Eu o sa te consider trol de acum incolo, un trol e o persoana care intra in discutie doar ca sa enerveze si sa creeze conflicte. Plecasem de la celalalt subiect satul de filozofiile tale. Rog si pe ceilalti ortodocsi sa o
ignore, nu doreste sa afle nimic de fapt.
|
Tu faci cum vrei, judecatile tale gresite despre altii o sa te acuze in ziua judecatii Domnului. Domnul iarta nestiinta la oameni insa ii judeca dupa masura judecatii lor proprii.
Numai bine Catalin!