Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 16.06.2011, 02:27:19
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Si atunci de ce iti trebuie Papa, daca ai Tata? Papa inseamna Tata, in caz ca nu stiai.

Ti-am dat un sfat bun: citeste Sfintii Parinti ai Bisericii, si lasa-l pe Catalin. Astfel poti descoperi Adevarul si singura.
Am zis eu ca imi trebuie tata? Si Patriarh tot de la tata deriva, nu numai Papa. Ba chiar cineva de pe site a zis ca Papa ar fi de fapt Patriarh in latina :P
Eu am aratat doar ca biserica ortodoxa nu este indreptatita sa vorbeasca impotriva primatului papal pentru ca si ea este construita pe acelasi calapod.
Domnul nu l-a lasat pe Ap. Petru sa fie tata peste ceilalti apostoli ci pastor, ceea ce este cu totul altceva. De pastori am nevoie, nu de tati. Daca in loc de sfinti Parinti i-am numi Sfinti Pastori, ne-am apropia si mai mult de Adevar si s-ar mai aplana din conflictele inter-confesionale
Acum ca esti sigura ca textele acestori sfinti se gaseste tot adevarul si numai citindu-i pe ei avem sansa sa iesim la liman, tu ai gasit in aceste texte raspunsul la intrebarea de ce mitropolitul trebuie sa faca ascultare Patriarhului din moment ce ambii sunt episcopi cu drepturi egale ca si fratii si ca si apostolii?