Citat:
În prealabil postat de romanbun
As dori sa interb si eu ceva:
Lucifer de unde a avut ganduri contra lui Dumnezeu? El fiind perfect inseamna ca gandurile acelea de mandrie erau din afara lui? Daca era imperfect sau sa zicem nedesavarsit, de unde au venit ispitele asupra lui? Cred ca subiectul e greu de inteles, am vazut si filmul propus mai demult in topic si insusi autorul nu da un raspuns.
Am cautat si nu am gasit un raspuns. Va multumesc.
Doamne-ajuta!
|
Aș încerca un răspuns, pentru că mi se pare interesantă întrebarea.
Lucifer nu era desăvârșit. Îngerii aveau de trecut „proba libertății”: trebuiau să Îl aleagă pe Dumnezeu, o singură dată, pentru totdeauna. După aceea s-ar fi împărătșit pentru totdeauna de lumina Lui.
Taina prin care Lucifer a putut să se mândrească și să se opună lui Dumnezeu rezidă probabil în faptul că a fost creat din nimic, ca toată creatura, și purta în sine posibilitatea de a înclina și către acest nimic. A fost o situație de un tragism imens. Însă dacă Dumnezeu nu ar fi lăsat posibilitatea alegerii, nu ar mai fi fost nici libertate, nici iubire.
De aici reiese și gravitatea imensă a mândriei, care nu e altceva decât o tendință către neant, prin refuzarea lui Dumnezeu.