Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Despre asa ceva nu am nici o omilie, ci chiar am zis ca doar in privinta primatului petrin nu am indoieli, in timp ce am
ezitari daca la fel a dorit Dumnezeu si pentru Papa, sa aiba primat. In mod logic, avand in vedere ca Domnul nu face nimic la intamplare, de ce sa-i fi dat Sfantului Petru un primat daca nu pentru necesitatea bisericii? Caz in care nu avea cum sa dispara primatul ci dimpotriva. Insa acestea erau doar supozitii si intrebari pe care mi le puneam pana cand un user a scris de curand despre un Papa considerat sfant inclusiv de ortodocsi si care a anulat un sinod in virtutea primatului petrin pe care il avea. Deci prin Traditie exista primatul la Papa motivat de cel petrin.
|
Cei de la Sinodul de la Ferarra au zis asa: "Cineva, ortodox fiind, daca vrea sa devina catolic, trebuie sa marturiseasca pe Papa drept cap vazut al Bisericii". Biserica este reprezentata de episcopul Romei, de Papa. De fapt, titlul acesta de "Papa" il folosesc si ortodocsii, de pilda "Papa al Alexandriei" (Patriarhul Alexandriei se numeste Papa al Alexandriei). Nu conteaza atat termenul, ci ceea ce se crede despre Papa de la Roma. Papa de la Roma este considerat drept urmasul direct al Sfantului Apostol Petru. Catolicii sustin ca Sfantul Apostol Petru a avut o situatie speciala intre apostoli, ca a fost pus de Domnul Hristos peste toti ceilalti apostoli, deci cine ii urmeaza in Scaunul episcopal lui Petru nu este un episcop de rand, ci este mai mare peste toti episcopii. Nu este vorba de "Primus inter pares", de primul intre egali, ci de unul mai mare decat toti ceilalti, care sunt sub stapanirea lui.
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ici-80001.html
Va trebui sa inveti un pic de istorie ti-am mai zis.
iar in legatura cu primatul papal, iarasi este o intelegere gresita a ta. pentru ca este vorba la Apostolul Petru despre primul dintre egali, nu de cel mai mare decat toti ceilalti.