Citat:
În prealabil postat de konijiro
Eu gasesc ca viata asta e plina de sens, merita traita la maxim, pentru ca pe asta stiu ca o am. Cu putin noroc, poate pun si umarul la dezvoltarea lumii din jurul meu inainte sa dispar.
|
Găsești sens pentru că îți pasă de cineva, de cei care rămân în lume după tine, nu? Altfel pentru ce ai pune umărul? Te interesează ceilalți, poate chiar îi iubești. Găsești sens în a dărui și a te dărui. Or, nu e asta o transcendere de sine? Nu înseamnă că, de fapt, crezi în ceva mai prețios decât viața ta trecătoare? Dacă totul ar fi menit trecerii, distrugerii în cele din urmă, ce sens ar mai avea să „pui umărul”? Cred că orice om care trăiește o viață împlinită, cu rost, are o credință intimă, în ceva veșnic.
Citat:
Iar daca oricum viata asta e doar praf si vant, de ce sunt spitalele pline de ortodocsi, in cautare de leacuri? De ce nu mor pur si simplu, ca doar viata asta nu are sens, numai urmatoarea conteaza?
De ce dau buluc la scoli si universitati, daca tot nu conteaza?
Mie mi se pare ca in timp ce sustineti sus si tare ca viata asta nu conteaza, sunteti cat se poate de legati de ea.
|
Nu am spus că viața asta nu contează. De fapt, contează mult, pentru că în timpul ei ai ocazia să devii, să iubești, să faci ceva cu rost; cu un rost etern. De aceea suntem chiar datori să ne îngrijim de sănătate, ca să putem fi de folos în continuare celorlalți.
Citat:
Si intrebarea finala: daca viata asta, scurta cum e ea, nu conteaza, de ce vreti Catedrala de juma' de miliard?
|
la întrebarea asta am mai răspuns