Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.06.2011, 14:07:27
Bogdan N Bogdan N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.05.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Aha. Deci bazandu-te exclusiv pe experienta ta proprie si personala a relatiei cu divinul, consideri ca e OK ca intreaga tara sa cheltuie juma' de miliard euro pentru mastodontul cu cruce pe acoperis.

Am inteles bine?
Eu nu nadajduiesc in aceasta viata, ci in cea viitoare. Toate acestea sunt trecatoare. Iata cum ai lua nisipul in palma si ai deshide palma se risipeste la adierea vantului. Dar Imparatia Cerurilor este vesnica si nimic din ea nu se va risipi si numai cei drepti vor intra in ea.
Vechi 22.06.2011, 14:11:04
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Or, ceea ce oferă Biserica este mai mult decât orice instituție: dă sens vieții.
Biserica nu da sens. Biserica face niste afirmatii pe care nu crede ca ar trebui sa le dovedeasca. Afirmatii in virtutea carora cere bani si iar bani.
Si daca ceri dovezi, dau repede un comunicat de presa in care esti etichetat drept ateu, recte comunist.

Este problema ta daca tu vezi un sens in viata asta doar prin prisma vietii viitoare. Eu gasesc ca viata asta e plina de sens, merita traita la maxim, pentru ca pe asta stiu ca o am. Cu putin noroc, poate pun si umarul la dezvoltarea lumii din jurul meu inainte sa dispar.

Cat despre invatat, alaturi de iubire, mi se pare unul dintre putinele lucruri care intr-adevar merita facute, indiferent ce e sau nu e dupa moarte.

Iar daca oricum viata asta e doar praf si vant, de ce sunt spitalele pline de ortodocsi, in cautare de leacuri? De ce nu mor pur si simplu, ca doar viata asta nu are sens, numai urmatoarea conteaza?

De ce dau buluc la scoli si universitati, daca tot nu conteaza?

Mie mi se pare ca in timp ce sustineti sus si tare ca viata asta nu conteaza, sunteti cat se poate de legati de ea.

Si intrebarea finala: daca viata asta, scurta cum e ea, nu conteaza, de ce vreti Catedrala de juma' de miliard?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2011, 14:12:00
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu nu nadajduiesc in aceasta viata, ci in cea viitoare. Toate acestea sunt trecatoare. Iata cum ai lua nisipul in palma si ai deshide palma se risipeste la adierea vantului. Dar Imparatia Cerurilor este vesnica si nimic din ea nu se va risipi si numai cei drepti vor intra in ea.
Asta crezi tu. Foarte bine. Mergi si fa-ti biserica, dar nu pe banii pe care ar trebui facute scoli pentru copiii mei, si spitale pentru bunicii mei. Ce zici?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2011, 14:18:04
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta crezi tu. Foarte bine. Mergi si fa-ti biserica, dar nu pe banii pe care ar trebui facute scoli pentru copiii mei, si spitale pentru bunicii mei. Ce zici?
Tu nu realizezi ca nimic din toate acestea nu va mai ramane si ca toti vom sfarsi?

"Numai omul nebun, orb și mort cu sufletul nu vede, nu simte dragostea lui Dumnezeu, Tatăl nostru cel Ceresc și nu observă toate bunătățile și frumusețile pe care ni le-a pregătit El nouă. De aceea scrie în Biblie: „Nebunul zis-a în mintea și în inima lui: Nu este Dumnezeu!”. Acești necredincioși vor să dea mâna cu Dumnezeu ca și cu un oarecare om și să-L înjure în față. Greșită și săracă minte au aceștia!"

"Trebuia însă să se împlinească toate câte a spus Mântuitorul; trebuia să se împlinească și acest semn dinaintea sfârșitului, adică prooroci mincinoși și hristoși mincinoși, pentru că în prezent lumea este pe marginea unei mari prăpăstii. Biblia spune că la sfârșit, pământul va fi distrus prin foc și corpurile cerești se vor topi de marea căldură; aceste cuvinte au fost spuse acum două mii de ani de Sfântul Apostol Petru, inspirat de Duhul Sfânt, atunci când nu se cunoșteau elementele chimice și puterea de distrugere a atomilor, și nici uriașa lor temperatură. Iată cum se împlinește Biblia, cuvintele lui Dumnezeu!
După cum Noe a avut o avertizare din partea lui Dumnezeu, pentru lumea din vremea lui, tot astfel și Biserica are o avertizare pentru cei din ziua de astăzi; Însuși Mântuitorul a zis ucenicilor Săi: „Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe, așa se va întâmpla și la venirea Fiului Omului!”.
Într-adevăr cum era în zilele înainte de potop - căci oamenii mâncau, beau, se însurau, se măritau, sădeau, zideau și n-au știut nimic până când a venit potopul și i-a înecat pe toți - așa va fi și la venirea Fiului Omului. Iată, Mântuitorul vorbește aici cu un fel de regret, cu o mare mâhnire pentru neștiința grozavă a lumii, pentru cufundarea lumii în treburile pământești! El vedea de atunci starea sufletească a lumii de azi; El vedea că lumea nu se va gândi la acest sfârșit, care va pune capăt tuturor treburilor pământești; El știa că puțini sunt vestitorii acestor adevăruri și că chiar dintre ucenicii Lui nu vor mai propovădui despre acest sfârșit al lumii - unii din lene, din comoditate, alții de frică. De aceea a lăsat moartea ca predicator în lume, ca să vadă și să simtă toți necredincioșii și rătăciții că aici suntem călători, că în lumea aceasta suntem toți niște chiriași care trebuie să părăsim curând pământul acesta; să nu ne mai legăm deci de lucrurile acestea pământești și să ne preocupăm numai de ele.
Dumnezeu a știut că omul va avea gânduri numai de treabă pământească, lumească. Iată de ce a îngăduit ca moartea să ia de aici, de pe pământ, pe tânăr, pe copii, pe soție, pe părinți, ca să ne aducă aminte și nouă, celor care am rămas, să ne pregătim.
Necredincioșii, neștiind ce este viața cu Dumnezeu, viața veșnică, nu știu nici ce este moartea"
Vechi 22.06.2011, 14:21:27
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
Eu gasesc ca viata asta e plina de sens, merita traita la maxim, pentru ca pe asta stiu ca o am. Cu putin noroc, poate pun si umarul la dezvoltarea lumii din jurul meu inainte sa dispar.
Găsești sens pentru că îți pasă de cineva, de cei care rămân în lume după tine, nu? Altfel pentru ce ai pune umărul? Te interesează ceilalți, poate chiar îi iubești. Găsești sens în a dărui și a te dărui. Or, nu e asta o transcendere de sine? Nu înseamnă că, de fapt, crezi în ceva mai prețios decât viața ta trecătoare? Dacă totul ar fi menit trecerii, distrugerii în cele din urmă, ce sens ar mai avea să „pui umărul”? Cred că orice om care trăiește o viață împlinită, cu rost, are o credință intimă, în ceva veșnic.

Citat:
Iar daca oricum viata asta e doar praf si vant, de ce sunt spitalele pline de ortodocsi, in cautare de leacuri? De ce nu mor pur si simplu, ca doar viata asta nu are sens, numai urmatoarea conteaza?

De ce dau buluc la scoli si universitati, daca tot nu conteaza?

Mie mi se pare ca in timp ce sustineti sus si tare ca viata asta nu conteaza, sunteti cat se poate de legati de ea.
Nu am spus că viața asta nu contează. De fapt, contează mult, pentru că în timpul ei ai ocazia să devii, să iubești, să faci ceva cu rost; cu un rost etern. De aceea suntem chiar datori să ne îngrijim de sănătate, ca să putem fi de folos în continuare celorlalți.

Citat:
Si intrebarea finala: daca viata asta, scurta cum e ea, nu conteaza, de ce vreti Catedrala de juma' de miliard?
la întrebarea asta am mai răspuns
Reply With Quote
Vechi 22.06.2011, 14:28:29
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Construirea catedralei NU va fi inutila sau prea scumpa, sau megalomanica, etc. Este facuta pt Dumnezeu si mantuirea romanilor ? Daca da, va fi cu folos si banii se vor intoarce inzecit ?
Ce-oti vrea, sa troneze "catedralele" sectantilor ?

Aceasta catedrala , pe langa simbolistica eterna meamul romanesc- Dumnezeu, va mai oferi sanatate, perpetuarea credintei apostolice, izbavire de rau, mantuire, va mai fi adaugata o pecete la legatura noastra cu Dumnezeu !

Cei care sunt contra pot sa nu dea absolut nici un ban, iar mai tarziu pot face abstractie ca exista !
Reply With Quote
Vechi 22.06.2011, 14:28:51
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu nu realizezi ca nimic din toate acestea nu va mai ramane si ca toti vom sfarsi?
Nici tu nu realizezi asta, ci asta ai ales sa crezi.

Faptul ca imi dai un citat de juma' de pagina cu afirmatii fara dovezi nu inseamna nimic. Daca eram musulman, ne bateam in citate, dar ambele parti ar fi fost la fel de goale de continut.

Citat:
Găsești sens pentru că îți pasă de cineva, de cei care rămân în lume după tine, nu? Altfel pentru ce ai pune umărul? Te interesează ceilalți, poate chiar îi iubești. Găsești sens în a dărui și a te dărui. Or, nu e asta o transcendere de sine? Nu înseamnă că, de fapt, crezi în ceva mai prețios decât viața ta trecătoare? Dacă totul ar fi menit trecerii, distrugerii în cele din urmă, ce sens ar mai avea să „pui umărul”? Cred că orice om care trăiește o viață împlinită, cu rost, are o credință intimă, în ceva veșnic.
Pentru a dori sa lasi ceva in urma celor dragi nu e nevoie sa fii religios. Empatia, nici ea, nu e conditionata de religie.

Citat:
Nu am spus că viața asta nu contează. De fapt, contează mult, pentru că în timpul ei ai ocazia să devii, să iubești, să faci ceva cu rost; cu un rost etern. De aceea suntem chiar datori să ne îngrijim de sănătate, ca să putem fi de folos în continuare celorlalți.
Corect. Dar de ce trebuie sa cred intr-o anumita divinitate pentru a fi de folos celor din jur?

Nimic din ce ai spus nu se constituie intr-un argument pro religie, mai degraba sunt argumente anti-religie, pentru ca arata ca religia nu e necesara pentru a indeplini lucrurile enumerate mai sus.
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2011, 14:30:12
Senior Member

Implicit

"precum in cer asa si pe pamant". De aceea tot ceea ce facem aici in aceasta viata, facem pentru cea viitoare. Construidu-se aceasta Catedrala va ramane mult timp de acum incolo. Cel ce readuce pe calea manturii un ratacit 99 de pacate ii sunt iertate lui. Si cati se vor mantui datorita ei, se vor mantui pentru ca au avut unde. Cine o vrea, o vrea. Dar ce spui de problema autostrzilor care se construiesc fara incetare, acolo nu se duc banii? Limuzinele care sunt cu zecile celor care stau lucreaza in "Palatul Minunilor"? Camere de filmat la bac asta nu presupune o cheltuiala? Pasajul Basarab nu presupune cheltuiala?
Vechi 22.06.2011, 14:33:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Nici tu nu realizezi asta, ci asta ai ales sa crezi.

Faptul ca imi dai un citat de juma' de pagina cu afirmatii fara dovezi nu inseamna nimic. Daca eram musulman, ne bateam in citate, dar ambele parti ar fi fost la fel de goale de continut.

Pentru a dori sa lasi ceva in urma celor dragi nu e nevoie sa fii religios. Empatia, nici ea, nu e conditionata de religie.

Corect. Dar de ce trebuie sa cred intr-o anumita divinitate pentru a fi de folos celor din jur?

Nimic din ce ai spus nu se constituie intr-un argument pro religie, mai degraba sunt argumente anti-religie, pentru ca arata ca religia nu e necesara pentru a indeplini lucrurile enumerate mai sus.

Ce cauti pe un site crestin ortodox? In care se vorbeste numai de divinitate? Ce asteptai sa vorbim impotriva lui Dumnezeu? Asta este pacat impotriva Duhului Sfant si este de neiertat.
Vechi 22.06.2011, 14:38:24
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce-oti vrea, sa troneze "catedralele" sectantilor ?
Sectantii au macar bunul simt sa le faca pe banii lor, intelegi?

Citat:
Aceasta catedrala , pe langa simbolistica eterna meamul romanesc- Dumnezeu, va mai oferi sanatate, perpetuarea credintei apostolice, izbavire de rau, mantuire, va mai fi adaugata o pecete la legatura noastra cu Dumnezeu !
Va oferi sanatate? Serios? Pai ia sa vedem, de 20 de ani incoace tot facem biserici. Unde e efectul, in planul sanatatii? Prespun ca putem sa renuntam la spitale, de pe acum. Si la medici, ca doar suntem sanatosi tun, doar de la biserici. Sau nu?

Arata-mi, te rog, studiul care dovedeste ca exista o corelatie intre numarul de biserici si sanatatea populatiei. Ca daca un asemenea studiu nu exista, tocmai ai scos o afirmatie din burta, ca asa crezi tu.

Citat:
Cei care sunt contra pot sa nu dea absolut nici un ban, iar mai tarziu pot face abstractie ca exista !
Da? Cum? Ia explica cum pot sa nu contribui cu nimic, daca nu vreau. Chiar sunt interesat.

Citat:
De aceea tot ceea ce facem aici in aceasta viata, facem pentru cea viitoare.
Vorbeste in numele tau, te rog.

Citat:
Si cati se vor mantui datorita ei, se vor mantui pentru ca au avut unde.
Adica acum lipsa bisericilor e motivul pentru care unii nu se mantuiesc? Sau sansele de mantuire sunt direct proportionale cu marimea edificiului care vinde mantuirea? Sau cum?

Citat:
Dar ce spui de problema autostrzilor care se construiesc fara incetare, acolo nu se duc banii? Limuzinele care sunt cu zecile celor care stau lucreaza in "Palatul Minunilor"? Camere de filmat la bac asta nu presupune o cheltuiala? Pasajul Basarab nu presupune cheltuiala?
Totul prespune cheltuiala. Una e, insa, sa cheltui pe ceva care aduce un beneficiu concret, si alta e sa cheltui pe ceva care capitalizeaza pe frica oamenilor de moarte, promitandu-le o viata viitoare, mai buna. Asta, bineinteles, doar daca cotizeaza la BOR fara sa cracneasca.
Question everything.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 22:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului blue_cat Biserica Ortodoxa Romana 272 22.07.2010 16:46:46
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 25.02.2010 23:42:41