Citat:
Īn prealabil postat de vintage
Cat priveste relatiile intime... nu stiu ce sa zic. Va dati seama ca asa ceva, eu, ca femeie, chiar daca sunt mama, nu pot discuta cu fiul meu. Iar tatal lui, e prea pudic ca sa vorbeasca el...
|
Vintage, imi esti draga, deci ceea ce urmeaza sa spun sa nu o iei in nume de rau, te rog! Nu ma raportez in mod special la tine si la familia ta, dar in general nu mi se pare normala gandirea aceasta, cand vine vorba de educatie sexuala: mama vorbeste cu fiica, tatal cu fiul. Amandoi ar trebui sa vorbiti cu amandoi [bineinteles, separat, ca pentru adolescenti discutiile "in familie" despre sex sunt destul de jenante oricum]. De la parintele de acelasi sex, copilul va invata despre particularitatile biologice. De exemplu, o fata bineinteles ca va intelege mai bine de la mama cum e cu menstruatia, decat de la tata. Mai ales ca in cele mai multe cazuri, simptomele de sindrom premenstrual sunt aceleasi la mama si la fiica, deci anii tai de experienta o pot ajuta sa treaca peste aceste neplaceri. La fel, despre polutiile nocturne, baiatul va discuta mai bine cu tatal sau, care a trecut prin acelasi lucru si deci ii poate explica mai bine ce si cum.
Cand vine vorba despre sex insa, e mult mai bine pentru copil sa discute cu amandoi parintii, impreuna sau separat, cum se simte el mai bine. Pentru fiul tau ar fi foarte util daca ar sti cum este sexul perceput de catre o femeie. Mai ales cand vine vorba despre sexul premarital, el poate invata mult mai multe de la tine. E cunoscut faptul ca fetele sunt mult mai afectate de pierderea virginitatii decat baietii [mai ales daca s'a petrecut intr'un mod neplacut], deci daca tu, ca femeie, il faci sa inteleaga impactul pe care acea "prima data" il are asupra unei femei, ii va fi mult mai usor sa respecte decizia unei eventuale iubite de a se pastra virgina. In cazul fiicei tale, daca tatal ii va explica faptul ca un barbat care o iubeste cu adevarat o va respecta si o va iubi mai mult daca se pastreaza pentru noaptea nuntii, ea va asimila mai usor aceasta informatie, pentru ca vine direct "de la sursa".
Sper ca m'ai inteles! Si repet, desi am folosit persoana a II'a singular, nu ma refer in mod special la tine, ci in general!