Citat:
În prealabil postat de Lilith23
Si de ce ar trebui sa se stie? Daca eu sufar acum si poate plang chiar in timp ce iti scriu asta, de ce ar trebui sa "ma laud" cu asta? De ce sa spun tuturor "hei, uitati'va la mine, sufar si plang si durerea devine tot mai greu de suportat"?
|
Nu trebuie să ne povestești mai mult; e de ajuns cât ai spus, ca, cine vrea, să înțeleagă. Sigur că nu trebuie să devenim melodramatici. Dar trebuie să știi că, intrând și postând aici, ne-ai devenit ca o soră și ne dor și pe noi durerile tale, cu atât mai mult cu cât ești atât de tânără.
Mi se pare cu atât mai greu să înduri astfel de suferințe, cu cât le înduri singură; nu mă refer la oamenii care te iubesc și cu siguranță te sprijină, ci la Dumnezeu.
Te-ai supărat pe El tocmai când aveai cea mai mare nevoie de sprijinul Lui. Sunt convins că e greu să nu te revolți când ești rău lovit. Dar ne supărăm pe Dumnezeu atunci când ni se pare că e nedrept. Când suferim o pierdere teribilă sau când suntem în situația de a pierde totul (chiar viața). Nu înțelegem de ce îngăduie Dumnezeu asta. Sau unde e El, când astea se întâmplă. De ce nu intervine, dacă e bun?
Gândim așa din cauză că asta e imaginea pe care ne-am format-o despre El. Dacă, însă, vrem să înțelegem cum iubește și cum lucrează Dumnezeu, trebuie să privim spre Hristos. Care a venit nu îndreptând lumea prin forță, nu pedepsindu-i pe răi și răsplătindu-i pe buni, ci a venit dăruind, vindecând, mângâind, suferind enorm, jertfindu-Se.
Iar după ce a înviat nu a scutit pe nimeni de suferință și nici nu a promis asta. Din contră, cei care L-au iubit mai mult au suferit poate cel mai mult. N-a venit să ne scutească de dureri, ci să le poarte împreună cu noi, omenește, pentru ca noi să le ducem împreună cu El, dumnezeiește. Nu ne-a scăpat de moarte, ci a trecut prin ea, pentru ca și noi, dacă suntem uniți cu El, să putem să o învingem și să ajungem la înviere. Așa au răzbit prin cele mai mari suferințe - lagăre, închisorile comuniste - cei care au nădăjduit în El, pe când cei care s-au bazat doar pe ei înșiși cred că și-au epuizat mult mai repede resursele morale.
Existența suferinței, a durerilor în lume nu e vina lui Dumnezeu, ci a omului, care, neascultând, a adus moartea în lume, și durerea.
Iată de ce e mai bine să fii „oiță” decât „căpriță”.