Subiect: Crestinismul
View Single Post
Vechi 24.06.2011, 15:48:13
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Eu plec pe premisa ca am nevoie de dovezi pentru a crede ceva. Si am nevoie de dovezi extraordinare pentru a accepta afirmatii extraordinare.
E un nonsens să spui: „am nevoie de dovezi ca să cred”. Pentru că atunci nu mai e vorba de credință, ci de evidență. Or tocmai asta e taina religiei, că Dumnezeu nu este evident. Și nu e evident din cauză că e mai presus de închipuire, de capacitatea noastră de a înțelege și imagina. Dacă Îl cauți pe Dumnezeu în lume, nu-L vei găsi, pur și simplu pentru că El nu este acolo. Sunt doar urmele Lui, lumea poartă în ea amprenta lui Dumnezeu, însă oricine poate contesta faptul că Îi aparține. Mulți vor spune: da, vedem și noi că e o amprentă, ca și voi, însă nu știm a cui e, nici măcar nu știm dacă nu cumva e un fals.

A crede în Dumnezeu este o alegere; convingerea poate apărea ulterior, pe măsura înaintării în credință, și ea decurge din faptul că, situându-te de partea credinței începi să vezi altfel, să ai o nouă perspectivă și să constați că totul capătă sens.
Reply With Quote