View Single Post
Vechi 26.06.2011, 20:32:09
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de inlaturatul Vezi mesajul
Dacă o anume biserică ar putea fi "desființată"- vorba dvs. de Carte, înseamnă că acea biserică nu e Biserica lui Hristos, ci doar pretinde a fi.
Am zis ca SE VREA desfiintarea Bisericii. Nu am zis ca se si reuseste. Dar se fac eforturi intense. Cu Biblia in mana.

Citat:
În prealabil postat de inlaturatul Vezi mesajul
Îmi place că sunteți discret. Din fericire, neoprotestanții nu fac parte din acei "alții". Ei pun accent pe ce spune Biblia, ori până acum nu s-a găsit un singur verset care să descrie botezul unui bebeluș.
Nu s-a gasit nici un verset care sa-l interzica.
Si nici nu se gaseste vreun verset care sa descrie botezul unui adult. Singura mentiune descriptiva e cea referitoare la faptul ca Botezul implica folosirea apei. Atat. Si aceasta, prin logica limbii: "baptizein" = a da la fundul apei, a scufunda de tot.
Daca ati fi un dusman inversunat al crestinismului, ati rascoli si ati gasi ca pentru "a naufragia" se folosea tot "baptizein". Si ati spune ca de fapt crestinii botezati sunt niste bieti naufragiati...

Neo-protestantii pun accent nu neaparat pe ce zice Biblia, ci pe ce vor ei sa zica Biblia. Fiindca asa a statutat Luther: orice om care citeste Biblia este calauzit si luminat de Duhul Sfant pentru a intelege si a aplica ce scrie acolo.

Uite, pe primii crestini i-a luminat si i-a calauzit Duhul Sfant sa boteze copiii, si de atunci, asa s-a procedat pana la aparitia neo-protestantismului...

Last edited by AdrianAamz; 26.06.2011 at 21:26:17.