Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
Referitor la paralela circumcizie (VT) - Botez (NT). Problema s-a pus foarte bine.
Circumcizia era si ea semnul unui legamant al lui Dumnezeu cu omul. Legamant pentru care NU li se cerea celor implicati sa fie adulti, constienti, etc.
|
Am afirmat:" In Noul Testament NU exista nici un caz clar de botez al pruncilor".
Nu am spus ca nu se pot face paralele.
Nu am spus ca nu se pot face presupuneri.
Am spus doar atat: " In Noul Testament NU exista nici un caz clar de botez al pruncilor". Acesta este adevarul.
Citat:
Deci, dupa ce ati transformat Biblia in cod juridic si de procedura juridica si crestinismul in Curte de justitie si casatie, ...
|
Deci, Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu.
Nu am facut facultatea de drept, am putine, foarte putine legaturi cu magistratura, asertiunile dumneavoastra sunt gratuite.
Citat:
unde descrie in amanunt ceea ce ati scenarizat dvs. ??
|
Marcu 10:13-16
Citat:
Asa ca ceea ce invocati dvs. ca procedura (luarea copiilor in brate, binecuvantarea lor de catre Iisus) nu scuteste pe nimeni de a fi botezat.
A zis cumva Iisus apostolilor: "cine e binecuvantat de Mine nu mai trebuie botezat" ??
|
Desigur, aveti dreptate. Asa se si face in bisericile neoprotestante.
Copiii care au parte de binecuvantare nu sunt scutiti de botez.
Ei cresc mari, cred in Hristos si sunt botezati.
Citat:
Pe de alta parte, chiar daca Iisus personal a pus mana pe niste copii si i-a binecuvantat, El totusi s-a inaltat la ceruri dupa ce a spus "botezati toate neamurile".
N-a spus "botezati doar adultii si doar binecuvantati copiii".
A pus cumva Hristos conditia ca cel care vrea Botezul trebuie sa fie major ?
A spus EL ca sunt scutiti copiii de Botez ?
|
Am afirmat eu ca ar fi spus asa ceva?
Tocmai pentru ca nu a spus-o eu nu am comentat impotriva botezului pruncilor.
Am spus doar ca nu exista nici o porunca in Biblie privitoare la botezul copiilor si nici un caz explicit de botez al unui prunc.
El ne-a poruncit sa propovaduim Evanghelia si sa-i botezam pe cei care vor crede.
Citat:
Cand zice "lasati copiii sa vina la Mine si nu-i opriti", Hristos nu se refera doar la acei copii din ziua si din locul acela in care era EL. Caci daca ar fi asa, argumentatia cu binecuvantatul nu are rost, din moment ce el se refera doar la acei cativa copii de atunci.
Si cum lasa neo-protestantii sa vina copiii la Hristos _ un Hristos care nu mai e prezent fizic in spatiul si in timpul nostru de acum?
|
Isus a zis "lasati copiii sa vina la Mine si nu-i opriti" in contextul actului binecuvantarii NU al botezului.
Este incorect sa zici ca prin aceasta porunca El a vorbit de botezul copiilor si nu de binecuvantarea lor.
Isus a vorbit despre binecuvantare aici nu despre botez. De aceea copiii nostri sunt binecuvantati. Pentru ca facem ce a zis Isus.
Ortodocsii boteaza pruncii. Nu am nici o problema cu asta, e decizia lor. Am prieteni botezati in copilarie a caror viata crestina o apreciez.
Neoprotestantii boteaza oamenii la maturitate. Nu ne purtati dumneavoastra de grija. Copiii nostri sunt binecuvantati, cand vor creste mari si vor crede vor fi botezati. Daca isi vor trai frumos viata de crestin vor ajunge in Rai.