View Single Post
Vechi 28.06.2011, 21:31:18
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit „Bolboroseala” SI vorbire pe limba fiecaruia!

Citat:
În prealabil postat de user11 Vezi mesajul
Bolboroseala sau vorbire pe limba fiecaruia?
„Bolboroseala” SI vorbire pe limba fiecaruia!

Amandoua sunt descrise in Biblie si experimentate in istoria bisericii.
Vorbirea pe limba fiecaruia ati descris-o dumneavoastra. Eu voi scrie doar despre „bolboroseala”:

„Bolboroseala” este denumita in Biblie:
1. „rugaciune in Duhul” (adica in alte limbi) Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine.1 Corinteni 14:2

2. „cantare in Duhul” (adica in alte limbi). Căci, dacă mă rog într-o limbă străină, duhul meu se roagă, dar mintea mea este neroditoare.
Atunci ce voi face? Mă voi ruga cu duhul, dar mă voi ruga și cu mintea; voi cânta cu duhul, dar voi cânta și cu mintea.
1 Corinteni 14:14,15
„Bolboroseala” este denumita in Istoria Bisericii:
1. Jubilare (termen catolic) - „rugaciunea in Duhul” - Fericitul Augustin o descria in felul urmator: Jubilarea nu pronunță cuvinte, ci emite sunete care indică bucuria, fără cuvinte. Jubilarea este vocea unei inimi inundate de bucurie, a unei inimi care, atât cât reușește, vrea să-și manifeste sentimentele, fără însă a-i înțelege semnificația.
Fericitul Ieronim a recunoscut jubilarea drept vorbire in limbi apostolica.

2. Terirem (termen ortodox) - „cantarea in Duhul” - este o compozitie muzicala in care nu intalnim cuvinte, ci numai silabe precum te-ri-rem, te-ne-na, to-ro-ro. Ccrestinul, in momentele de adanca partasie cu Dumnezeu, simte ca nu-i mai sunt de ajuns cuvintele si foloseste, prin Duhul Sfant cuvinte-necuvinte.
In rugaciunea sau cantarea in limbi, in jubilare sau terirem (puteti sa le numiti "bolboroseala" pe toate) crestinul canta sau se roaga prin cuvinte pe care el nu le intelege dar le intelege Dumnezeu. Este practica Bisericii Primare,a Bisericii Crestine de-a lungul secolelor si a Bisericii de astazi.

Last edited by penticostalul; 28.06.2011 at 21:44:41.