Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Intelepciunea lui Dumnezeu este Duhul Sfant, nu Iisus Hristos. Iisus este Fiul, este Cuvantul. Zici ca Dumnezeu nu are sex, dar ca are calitati atribuite in societatea noastra barbatului si ca atare o consideri pe femeie inferioara. Aici este greseala ta, caci atat barbatul cat si femeia au fost facuti dupa Chipul si Asemanarea lui Dumnezeu, asa ca nu este nici unul inferior sau superior altuia, iar in Hristos nu exista nici barbat si nici femeie. Eram sigura ca orgoliul este cel care nu te lasa sa accepti faptul ca intelepciunea este partea feminina a divinitatii, dar te-am lasat sa o spui cu gura ta. Aceeasi patima, orgoliul, de care probabil ca nu esti foarte constient, te face sa vezi si crestinismul in ansamblul lui in culori atat de sumbre ca cele de pe topicul credinta la care ti-am raspuns. Dar nu-i grav, in timp toate se pot curata incetul cu incetul 
|
Duhul e implinitorul... Iisus e Logosul... Logos inseamna Cuvant, RATIUNE , in greceasca... zice Iisus in Evanghelie a venit Fiul Omului(adica El) mancand si band cu vamesii si desfranatii si ei zic uite un om mancator si bautor, dar INTELEPTCIUNEA a fost gasita dreapta de toti fii ei... adica El, Hristos... Ratiune, Gandire si Intelepciunea e tot una.. Dumnezeu nu are sex, pentru ca e imaterial sau 'Spirit' eu as spune peste spirit ca spiritul da impresia de 'duh'.... Hristos zice in Evanghelia catre Ioan 'Dumnezeu este Spirit si cei care se inchina lui trebuie sa se inchine in spirit si adevar' ... Deci Dumnezeu nu are sex... Ca sa ai sex, trebuie sa ai organe genitale... Conceptul de Intelepciunea feminina, concept pagan elenist, regasit si in Shekinah ebraica a fost anatemizat de Biserica, din cate stiu eu... In plus Intelepciunea lui Dumnezeu, LOGOSUL a fost barbat...