Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
Am ales bunastarea contrafacuta si am pierdut Libertatea persoanei noastre, am pierdut Libertatea tarii noastre. Astazi, omul, in mod justificat tremura mai degraba pentru micsorarea veniturilor, dar nu se nelinisteste pentru deficientele educatiei care ii privesc pe copiii sai si nu se ingrijoreaza de injosirea persoanei umane. Aceasta deci este esenta adevaratei crize si sursa crizei economice pe care atat de nemilos o exploateaza actualii „negustori de popoare”.
|
Este bine că acest comentariu repune lucrurile în matca lor. Alienați de o ideologie marxistă, fără Dumnezeu, oamenii au crezut în primatul economicului. Ei își închipuiau că binele, ca și răul, sunt chestii mai întâi economice. Ei bine, s-au păcălit. Orice bunăstare fără Dumnezeu nu e aur curat, ci poleială. Plăsmuire care se sparge mai curând decât o oglindă.
Ceea ce e valabil la nivelul popoarelor, e valabil mai întâi la nivelul indivizilor. Oamenii îi invidiază pe bogați, dar greșesc. Cei mai mulți nefericiți pe care i-am cunoscut erau oameni cu bunăstare materială, dar cu serioase alienări la nivelul spiritului, apoi psihicului și, în cele din urmă, ale somei.