Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.06.2011, 23:35:24
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Am ales bunastarea contrafacuta si am pierdut Libertatea persoanei noastre, am pierdut Libertatea tarii noastre. Astazi, omul, in mod justificat tremura mai degraba pentru micsorarea veniturilor, dar nu se nelinisteste pentru deficientele educatiei care ii privesc pe copiii sai si nu se ingrijoreaza de injosirea persoanei umane. Aceasta deci este esenta adevaratei crize si sursa crizei economice pe care atat de nemilos o exploateaza actualii „negustori de popoare”.

Este bine că acest comentariu repune lucrurile în matca lor. Alienați de o ideologie marxistă, fără Dumnezeu, oamenii au crezut în primatul economicului. Ei își închipuiau că binele, ca și răul, sunt chestii mai întâi economice. Ei bine, s-au păcălit. Orice bunăstare fără Dumnezeu nu e aur curat, ci poleială. Plăsmuire care se sparge mai curând decât o oglindă.

Ceea ce e valabil la nivelul popoarelor, e valabil mai întâi la nivelul indivizilor. Oamenii îi invidiază pe bogați, dar greșesc. Cei mai mulți nefericiți pe care i-am cunoscut erau oameni cu bunăstare materială, dar cu serioase alienări la nivelul spiritului, apoi psihicului și, în cele din urmă, ale somei.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Secte si culte 443 04.08.2010 14:38:35
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13