View Single Post
Vechi 02.07.2011, 10:22:47
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Din cate am inteles eu, din adventisti au aparut mai tarziu Martorii lui Iehova,
Era vorba despre acea grupare (multiconfesionala) care a asteptat revenirea Mantuitorului la o anumita data, cunoscuta sub denumirea de adventisti. Din aceasta grupare s-au desprins "martorii lui Iehova".

Nu este vorba despre Biserica Adventista de Ziua Saptea. Exista multe si mari diferente intre adventistii de ziua a saptea si martorii lui Iehova. Nu pot fi bagati in aceasi oala. Cunosc foarte bine aceste aspecte (am umblat pe la martorii lui Iehova vreo 6 sau 7 ani - fara sa ma botez, doar pentru a cunoaste).

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Ca atare, pasajul cu saracul Lazar din NT sustine varianta ortodoxa,
Pasajul din Luca, cap. 16 (saracul Lazar si bogatul) nu are nici o legatura cu doctrina "sufletului nemuritor". In acel pasaj nu este pomenit cuvantul suflet. Se vorbeste, in schimb, dupa moartea saracului si a bogatului, despre partile trupesti si suferintele trupesti ale acestora. Daca luati aceasta parabola ad-literam, veti intra ingtr-o mare incurcatura (nu veti putea raspunde la multe intrebari exacte).

In Luca 16, Domnul Iisus Hristos a utilizat unul din mijloacele culturale ale vremii (povestioara cu "sanul lui Avram") pentru a trimite un mesaj clar (il gasiti la sfarsitul parabolei, in versetul 31). Luati aminte asupra mesajului.

P.S. Daca va spun fabula cu vulpea si corbul, dvs. ce intelegeti? Morala sau ca vulpea si corbul vorbesc?