Subiect: Inchizitia
View Single Post
Vechi 07.07.2011, 16:10:36
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Problema este că unii dintre colegii noștri de pe forum creștini catolici consideră că, în lupta cu păcatul, se justifică orice metodă, inclusiv condamnarea la moarte a ereticilor.
Nu cred ca ati inteles. Condamnarea penala (nu neaparat la moarte, eu personal sunt ferm impotriva pedepsei cu moartea) ci la o pedeapsa penala, cum ar fi inchisoarea sau amenda, a ereticilor care fac apologia publica a ereziei sau a vrajitorilor s-ar intemeia nu pe ideea de lupta impotriva pacatului, ci ar avea rolul de a proteja societatea si membrii ei.

Un ucigas este trimis la inchisoare pentru a proteja societatea de el, pentru ca a dovedit ca este dispus sa faca rau, concret, altor oameni, atentand la un drept fundamental al acestora, dreptul la viata.

Idem, un hot atenteaza la dreptul de proprietate.

Daca un vrajitor, prin intermediul magiei, imbolnaveste un alt om, de ce vi s-ar parea anormal sa mearga si el la inchisoare ?

Daca un eretic face apologia publica a ereziei si prin aceasta pune in pericol sufletele altor crestini, cu ce vi se pare mai putin periculos decat criminalul care da cu parul in cap ?

De ce pe criminalul care il omoara pe copilul meu am dreptul sa-l trimit la puscarie, dar pe cel care il poate trimite in iad nu am dreptul sa-l pedepsesc ?!

Last edited by Erethorn; 07.07.2011 at 16:23:30.
Reply With Quote