Citat:
Īn prealabil postat de fallen
Mersi pt sfaturi, dar sa stii ca minciuna, chiar si asa "motivata", nu e una din punctele mele forte. Cu toate ca in multe situatii m-ar fi salvat si cu toate ca multa lume prefera sa fie mintita decat sa stie un adevar care nu convine. Foarte rar am reusit sa mint cu convingere si cu toate astea nu sunt foarte mandra. Stiu ca nu-mi folosesc la nimic aceste "scrupule", avand in vedere restul situatiei (de compromis) dar pur si simplu nu pot si nu cred ca nici nu vreau sa ma incurajez sa invat sa mint. Mai degraba mint pentru altii. Scuze. Atata pot, atata fac.
|
Toata lumea minte. Asta-i clar. Chiar si cu acest mesaj te-ai mintit pe tine insuti. Si atunci de ce sa nu ascunzi adevarul intr-o minciuna nevinovata, pentru o cauza atat de curata si nobila? Ti se pare normal sa crezi ca e mai bine sa minti pentru altii( tu nestiind niciodata ce repercursiuni poate avea minciuna ta) decat sa-ti protejezi cu o minciunica, propria credinta si scopul propus? Adica probabil ti se pare mai cool sa spui ca sotia unui prieten de familie a fost cu tine aseara si nu cu amantul, decat sa spui ca nu mai mananci dupa ora 17 ca sa nu ai un somn agitat...