Citat:
În prealabil postat de Amomothaggol
.
Inca ceva, am auzit multi preoti/credinciosi spunand "crede si nu cerceta"..
|
Asta este de la cel rau.
Citat:
.
.eu credeam ca voia Domnului este "cauta si vei gasi".
|
Asta este de la Domnul. Dar, si cercetarea poate merge pana la un punct (cat se poate de mult). Mai departe merge credinta. Spre exemplu, eu cred ca Domnul Iisus Hristos se va intoarce. Nu am ce sa cercetez (eventual, modul cum s-au implinit celelalte fagaduinte si profetii referitoare la lucrarea Mantuitorului).
Citat:
.
Eu il caut pe Dumnezeu si vreau sa-L gasesc...am nevoie de convingerea ca El exista,
|
Domnul iti va ajuta. Totul este sa ai o inima sincera si flamanda de adevar.
Citat:
.
insa nu pot face asta crezand orbeste in ceva fata de care istoria are mult prea multe contra-argumente.
|
Dumnezeu este un Dumnezeu al istoriei. Eu cred ca argumentele istorice sunt pro. Majoritatea profetiilor se vad implinite in istorie. Asta ne da garantia ca si cele care au mai ramas, se vor implini.
Citat:
.
Dumnezeu ni se prezinta atotstiutor, atotputernic, omniprezent, atotiubitor samd...realitatea conform careia un asemenea zeu permite existenta raului si a durerii printre cei neajutorati ma face sa am indoieli.
|
Sa luam aminte la ceea ce a fagaduit Dumnezeu, pentru noi, fara sa avem vre-un merit. Nu a promis ca nu vom avea suferinte in lumea aceasta. Sa nu-L judecam pentru acestea. In plus, raul si suferintele sunt rodul alegerilor noastre (ma refer la nivel global, nu individual). Lumea asta nenorocita, noi ne-am faurit-o. Dumnezeu a facut toate lucrurile bune. Noi am stricat.
Dar, a promis ca acest rau si aceste suferinte vor inceta pentru totdeauna iar cei credinciosi vor avea o viata vesnica fericita, impreuna cu Domnul. Sa-i fim credinciosi si sa asteptam implinirea acestei fagaduinte, pe care nu o meritam.