View Single Post
Vechi 12.07.2011, 20:30:34
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Amomothaggol Vezi mesajul
Sunt multe profetii implinite si in afara Bibliei.
Sunt multe sarlatanii cu iz de profetie implinita. O caracteristica a profetiilor biblice este aceea ce se implinesc toate si in totalitate (cea mai mare parte s-au implinit deja). Ceea ce nu se intampla la alti asa-zisi profeti.

Citat:
Eu ma refeream la acele argumente istorice evolutive care demonstreaza nici mai mult, nici mai putin decat ca omenirea, in expansiunea sa haotica, a trebuit sa se adapteze majoritatii, iar cei care nu o faceau, erau aspru pedepsiti (tot se discuta aici pe forum despre Inchizitie).
Treaba asta cu adaptarea si cu pedepsirea nu are nici o legatura cu Dumnezeu. Crestinismul biblic este total diferit de ceea ce ne-au oferit bisericile de-a lungul istoriei.

Citat:
Am gasit pe un blog un articol din care postez cateva fragmente in acest sens:

Aceasta parere nu o impartasesc 100%, dar este bazata pe anumite fapte istorice si are un punct de vedere destul de rational.
Am citit cu atentie acel articol. Mi-a creat impresia ca autorul nu are capacitatea de a vedea mai departe de varful nasului. Ca sa fiu inteles, ma leg de un singur aspect ( sa nu ma lungesc prea mult): Avram si sacrificarea fiului sau Isaac.

Dumnezeu i-a fagaduit lui Avraam ca va fi parintele unui neam numeros, desi Avraam era batran (75 de ani) iar nevasta sa era stearpa. Si-a implinit Dumnezeu fagaduinta? Sigur ca da. Acest fapt nu a fost "sesizat" de autorul articolului. In schimb s-a legat de un anumit eveniment din viata lui Avraam si a fiului sau Isaac. Isaac nu a murit. A fost doar o incercare a credintei pentru Avraam.

L-as ruga pe autorul articolului (cu punctul sau de vedere rational) sa spuna ce parere are de faptul ca Dumnezeu isi tine toate fagaduintele. Si unde mai pui, ca aceste fagaduite sunt spre fericirea noastra. "Caci Eu stiu gindurile, pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ginduri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde."(Ieremia 29:11)

Daca vrem sa-L judecam pe Dumnezeu, agatandu-ne de anumite evenimente scoase din context, vom avea un punct de vedere obtuz.

Daca-L contemplam pe Dumnezeu privind in trecut, prezent si viitor, vom cunoaste un Dumnezeu extraordinar, plin de dragoste pentru noi.

"Caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara ci sa aiba viata vesnica"(Ioan 3:16 - citat din "maleficul" NT)

Citat:
Cel care si-a expus aceasta parere poate fi un om normal ca oricare altul, un om care a facut poate mai multe fapte bune in viata decat multi credinciosi care doar merg la Biserica si isi traiesc viata nepasatori, un om care a invatat sa respecte natura si sa isi respecte existenta lui trecatoare, un om cu principii morale, poate. Toate astea, il fac sa fie "neghina din grau", ?!
Crestinismul adevarat se vede in modul de viata, nu in mersul la biserica. Daca cititi NT, de care pomenea, in mod "elogios", autorul articolului postat de dvs., veti vedea ca adevaratul crestinism nu se bazeaza pe ritualuri si misticism bisericesc ci pe formarea unui caracter placut lui Dumnezeu. Exista o diferenta mare intre oamenii bisericosi si credinciosii adevarati.

Cat priveste moralitatea: si cei necrediciosi pot atinge standarde inalte (la fel ca cei credinciosi). Diferenta consta in nadejdea pe care unii o au iar altii nu.

Dumnezeu ne-a fagaduit salvarea din aceasta lume nenorocita (plina de rautate si suferinte). Eu unul ma incred in EL. Am o viata destul de fericita (in ceea ce ma priveste, personal). Dar imi doresc nespus de mult sa traiesc intr-o lume mai buna (ma dor rautatile din lumea aceasta si suferintele altora). Dumnezeu ne-a fagaduit o astfel de lume. Iar "maleficul" NT se incheie cu implinirea acestei fagaduinte. Ce ziceti, ar merita sa fie citita copiilor o astfel de "poveste", in care tot ce este rau va fi nimicit pentru totdeauna si "nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere (pe care le auziti, le vedeti si poate le simtiti astazi), pentru ca lucrurile dintai au trecut" (Apocalipsa 21:4).

Mai ramane o intrebare: se va tine Dumnezeu de cuvant? Dvs. ce credeti?

Last edited by grasu77; 13.07.2011 at 08:43:39.
Reply With Quote