![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Sunt multe sarlatanii cu iz de profetie implinita. O caracteristica a profetiilor biblice este aceea ce se implinesc toate si in totalitate (cea mai mare parte s-au implinit deja). Ceea ce nu se intampla la alti asa-zisi profeti.
Citat:
Citat:
Dumnezeu i-a fagaduit lui Avraam ca va fi parintele unui neam numeros, desi Avraam era batran (75 de ani) iar nevasta sa era stearpa. Si-a implinit Dumnezeu fagaduinta? Sigur ca da. Acest fapt nu a fost "sesizat" de autorul articolului. In schimb s-a legat de un anumit eveniment din viata lui Avraam si a fiului sau Isaac. Isaac nu a murit. A fost doar o incercare a credintei pentru Avraam. L-as ruga pe autorul articolului (cu punctul sau de vedere rational) sa spuna ce parere are de faptul ca Dumnezeu isi tine toate fagaduintele. Si unde mai pui, ca aceste fagaduite sunt spre fericirea noastra. "Caci Eu stiu gindurile, pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ginduri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde."(Ieremia 29:11) Daca vrem sa-L judecam pe Dumnezeu, agatandu-ne de anumite evenimente scoase din context, vom avea un punct de vedere obtuz. Daca-L contemplam pe Dumnezeu privind in trecut, prezent si viitor, vom cunoaste un Dumnezeu extraordinar, plin de dragoste pentru noi. "Caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara ci sa aiba viata vesnica"(Ioan 3:16 - citat din "maleficul" NT) Citat:
Cat priveste moralitatea: si cei necrediciosi pot atinge standarde inalte (la fel ca cei credinciosi). Diferenta consta in nadejdea pe care unii o au iar altii nu. Dumnezeu ne-a fagaduit salvarea din aceasta lume nenorocita (plina de rautate si suferinte). Eu unul ma incred in EL. Am o viata destul de fericita (in ceea ce ma priveste, personal). Dar imi doresc nespus de mult sa traiesc intr-o lume mai buna (ma dor rautatile din lumea aceasta si suferintele altora). Dumnezeu ne-a fagaduit o astfel de lume. Iar "maleficul" NT se incheie cu implinirea acestei fagaduinte. Ce ziceti, ar merita sa fie citita copiilor o astfel de "poveste", in care tot ce este rau va fi nimicit pentru totdeauna si "nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere (pe care le auziti, le vedeti si poate le simtiti astazi), pentru ca lucrurile dintai au trecut" (Apocalipsa 21:4). Mai ramane o intrebare: se va tine Dumnezeu de cuvant? Dvs. ce credeti? Last edited by grasu77; 13.07.2011 at 09:43:39. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| In ce consta esenta existentei umane? | amatyyy | Umanitare | 8 | 27.12.2012 03:59:52 |
| Care e scopul existentei lui Dumnezeu? | Archaeopteryx | Generalitati | 31 | 22.10.2011 00:09:14 |
| Un sfat in privinta drumului | Silencer | Nunta | 26 | 01.01.2011 00:15:53 |
|
|