Citat:
În prealabil postat de Marcus Aemilius
Tocmai de aceea m-am rugat Lui, în speranța că mă va ajuta, însă în afara durerii și a tribulațiilor, nu s-a întâmplat nimic. Există poate și o altă explicație pentru acest lucru, exceptându-le pe cele de genul "voia Domnului", "Dumnezeu are un plan cu tine" sau "Necunoscute sunt căile Domnului", care fac parte dintr-un anumit tipar?
Cunosc acest lucru foarte bine. Dumnezeu nu ne răspunde exact în clipa când avem cea mai mare nevoie de El. Și atunci, mă întreb: ce sens are să răspundă atunci când nu mai avem nevoie? În cazul meu, de pildă, totul este pierdut pentru totdeauna. Luând în considerare trădarea lui Hristos - de care am avut parte - este posibil ca Acesta să mă fi considerat nevrednic de a primi fericirea? În acest caz, din nou nu înțeleg sensul căilor Lui, devreme ce în jurul meu sunt o sumedenie de nevrednici fericiți.
Știu că pentru unii, Paradisul se concretizează aici, pe pământ, în timp ce altora nu le rămâne decât incertitudinea unui Eden dincolo de mormânt. Și acest fapt nu este corect.
|
De ce nu raspunde ? De ce crezi , tu omule , ca Dumnezeu este pentru unii muma si pentru altii ciuma , caci asta se intelege din expunerea ta ?
Duhul lui Dumnezeu peste toti vine , ca o lumina se revarsa peste noi , dar oare cine tine aceasta lumina sub obroc , cine o impiedica sa vina asupra noastra ? Te-ai intrebat in sinceritatea ta , sau doar ai vrut sa intuneci acest thread cu filozofia ta desarta ? Acest Duh al luminii si al sfinteniei cu ce il intunecam noi pacatosii ? Cu ce il gonim noi de la noi ? Oare el poate sta la un loc cu intunericul ? Nuuuuu ! Prin ce crezi dumneata ca suparam si intristam pe Duhul Sfant ?
Prin pacate , prin pacatele de moarte ! Crezi ca esti atat de nevinovat sau fara de pacat ca Dumnezeu sa stea drepti in fata ta sa-ti indeplineasca cererile fara sovaire ? Spui ca unora le da tot , iar altora nimic ! Dar oare te-ai gandit ca cei ce o duc "atat de bine " , sunt tocmai cei osandit in viitor , fara perspectiva , unde viata se termina tocmai aici ?
Vrei sa ti sa stearga totul , sa fi fara de pacat , fara ispita , fara incercare ? Vrei ca Dumnezeu sa-ti fie sluga , iar tu stapan ?
Asa ceva nu o sa vezi , in vecii vecilor . Amin !