View Single Post
Vechi 19.07.2011, 11:24:39
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Domnule Erethorn, Sfanta Scriptura ne spune ca marii oameni ai credintei, din VT, credeau in fagaduintele lui Dumnezeu (inviere, viata vesnica, Imparatia Sa). Asta era si baza credintei lor: fagaduintele Domnului. Iata ce ne spune Scriptura despre acestia:

"si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad." (Evrei 11:1). Nu ai nadejde = nu ai credinta adevarata.

"si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui!" (Evrei 11:6)

"Caci el (despre Avraam este vorba) astepta cetatea care are temelii tari, al carei mester si ziditor este Dumnezeu"(Evrei 11:10) - Avraam credea in Imparatia lui Dumnezeu (nu o stiati pe asta).

"Prin credinta a adus Avraam jertfa pe Isaac, cînd a fost pus la încercare: el, care primise fagaduintele cu bucurie, .... Caci se gindea ca Dumnezeu poate sa invieze chiar si din morti"(Evrei 11:17-19) - Avraam credea in fagaduintele Domnului si inviere (pe asta chiar ca nu o stiati).
Domnule, va permiteti cam multe prezumtii. Pe toate cele de mai sus le stiam (adica, stiam textele, nu neaparat si interpretarea sectei dumneavoastra).

Ceea ce vedem este interpretarea pe care o da Sf. Paul unor situatii veterotestamentare. Nici una din aceste interpretari ale Sf. Paul nu lasa nici macar sa se intrevada aceasta modalitate cu capul in jos pe care o promovati dumneavoastra, privitor la raportul iubire - incredere in Dumnezeu.

Iubirea primeaza. Ne incredem pentru ca iubim, nu iubim pentru ca ne incredem.

Citat:
P.S. Care Sfant din VT il sarbatoriti? In afara de Sf. Ilie eu nu mai cunosc nici un sfant VT sarbatorit.
Si daca nu au zi in calendar credeti ca nu-i cinstim ?

Citat:
Domnule, noi il iubim pe Tata, asa cum l-au iubit toti credinciosii din Sfanta Scriptura. Toti au crezut in fagaduintele LUI si L-au iubit.
E foarte bine ca Il iubiti, dar intelegeti o data ceea ce v-am explicat mai sus - increderea vine din iubire si nu invers.

Citat:
Dvs. de ce-L iubiti pe Dumnezeu? Treaba asta cu iubirea total nemotivata nu exista nici in Sfanta Scriptura. Sunt doar texte de ale dvs.
Domnule, eu nu am nevoie de motive ca sa-l iubesc pe Dumnezeu. Daca nu pricepeti chestia asta, sunteti mai rau decat toti fariseii pe care i-a luat la suturi Mantuitorul; sau, mai bine spus, sunteti demnul lor urmas. Vamesul care isi batea pieptul si plangea nu si-a pus problema "De ce il iubesc pe Dumnezeu".

Cat priveste faptul ca ceva exista sau nu in Scriptura, imi permit sa va amintesc ca, pentru Biserica lui Dumnezeu, sola scriptura este o mare bazaconie. Prin urmare, nu mai incercati sa va justificati ideile cu aceasta doctrina care este straina de Biserica.

Citat:
Pentru ca iubirea adevarata, manifestata in biserica dvs., s-a vazut cu varf si indesat, de-a lungul istoriei (si se va vedea, din nou).
eu stiam ca la penticostali sunt "profetii" ... Ah, nu, am uitat, o aveti si dumneavoastra pe profeteasa White....

Citat:
Constientizarea faptului ca am un Dumnezeu care imi poarta de grija si mi-a pregatit un loc in Imparatia Sa, ma indeamna la dragoste. Dumnezeul dvs. doar exista (nu fagaduieste nimic, nu face nimic). E ca un dumnezeu mort. Iar dvs. sustineti ca-L iubiti. Dati-mi voie sa nu va cred.
Aberati ingrozitor. Dumnezeu fagaduieste si face o multime de lucruri. Puneti mana pe Catehismul Bisericii Catolice, si cititi despre subiect de la art. 1021 incolo.

Ceea ce nu puteti sau nu vreti sa ricepeti este ca toate fagaduintele si toate actele de indurare divina sunt o expresie a dragostei, si nu o conditie a ei; si aici ma refer la dragostea reciproca.

Dragostea este motorul dintai, ea este, intr-un fel incomprehensibil pentru noi, la originea Sfintei Treimi, la originea Creatiei, la originea Rascumpararii. Um om care nu intoarce divinitatii aceasta dragoste neconditionata nu este demn de ea.

Am mai spus-o si o repet: dumneavoastra, adventistii, sunteti niste fii care isi iubesc tatal pentru mostenirea pe care o asteapta de la el. Halal dragoste.

Last edited by Erethorn; 19.07.2011 at 11:28:23.