View Single Post
Vechi 19.07.2011, 17:07:11
cipri85 cipri85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Stimate cipri85, greșești fundamental pentru că nu ții seama de context. Citește cu atenție Psalmul 74, în special versetele 4-8 și vei observa că este vorba de o cu totul altă nuanță. "Vinul" acela cu "drojdii", nu este o binecuvântare, ci un blestem destinat păcătoșilor la judecata finală. Cât despre "prefigurare a scenei" de la Cina cea de Taină, nici pomeneală!
Deci... Asta e citatul: 'Că'n mâna Domnului e un pahar cu vin curat și plin de cuviință, (in in unele versiuni bine mirostotor) și El il trece de la unul la altul, dar drojdia lui nu s-a varsat inca; din ea vor bea toți păcătoșii pământului'
Si iata Cina cea de Taina:

la Luca:

Și când a sosit ceasul, S'a așezat la masă, și apostolii cu El. 15 Și le-a zis: „Cu dor am dorit să mănânc aceste Paști cu voi mai înainte ca Eu să pătimesc. 16 Că vă spun Eu vouă că de-acum nu le voi mai mânca până când se vor plini întru împărăția lui Dumnezeu“. 17 Și luând paharul, mulțumind, le-a zis: „Luați-l și împărțiți-l între voi; 18 că vă spun: De acum nu voi mai bea rodul viței până ce nu va veni împărăția lui Dumnezeu“. 19 Și luând pâinea, mulțumind, a frânt și le-a dat, zicând: „Acesta este Trupul Meu, cel ce se dă pentru voi; aceasta să faceți întru pomenirea Mea!“ 20 Asemenea și paharul, după ce au cinat, zicând: „Acest pahar este Legea cea Nouă, întru Sângele Meu, cel ce se varsă pentru voi.

la Matei:

Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine și binecuvântând, a frânt și le-a dat ucenicilor, zicând: „Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu“. 27 Și luând paharul și mulțumind, le-a dat, zicând: „Beți dintru acesta toți,
28 că acesta este Sângele Meu, al Legii celei Noi b, carele pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor.
la Marcu

Și pe când mâncau, Iisus a luat pâine și, binecuvântând, a frânt și le-a dat și a zis: „Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu“. 23 Și luând paharul, mulțumind, le-a dat și au băut din el toți; 24 și le-a zis: „Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, carele pentru mulți se varsă. 25 Adevăr vă grăiesc că de acum nu voi mai bea din rodul viței până în ziua aceea când îl voi bea, nou, întru împărăția lui Dumnezeu“. 26 Și după ce au cântat imnuri, au ieșit la Muntele Măslinilor.
Ce spui se cam aseamana, nu?

Impatasirea cu Trupul si Sangele Mantuitorului poate sa ne fie spre mantuire viata vesnica si binecuvantare atunci cand ne impartasim cu vrednicie(vinul este curat si plin de cuviinta) avand sufletul curatit prin Sf. Taina a Spovedanie(Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: „Luați Duh Sfânt!, cărora le veți ierta păcatele, li se vor ierta; cărora le veți ține, ținute vor fi“. Lc. 20:22 sau 'Adevăr vă grăiesc: Oricâte veți lega pe pământ vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ vor fi dezlegate și în cer' Mt 16:19) sau spre osanda, blestem si moarte sufleteasca atunci cand ne impartasim cu nevredinicie.
Sper ca acuma sa fie destul de clar.
Reply With Quote