Citat:
În prealabil postat de rezadiniran
Are logica ce spuneti.
Eu am fost intrigat de acel savantlik numerologic in care Iisous = 888 si cand scoti o litera ajungi la erezie dar daca scoti alta litera esti OK. Era o argumentare fariseica, cu doua masuri: Cand scriu ereticii papistasi numerele au o importanta cosmica. Iisous ≠ Isus = erezie grava
Cand scriu eu, numerele n-au o importanta pentru ca noi talcuim spiritual. Astfel ca Iisous ≠ Iisus = nici o erezie Dar pana la urma si-a dat seama si dl. Alexandru ca argumentul numerologic este invalid:
|
Aici deja observ că citiți răspunsurile pe diagonală, nu mai mergeți la miez, de unde bănuiesc că nu v-a preocupat realitatea Sfântului Nume al lui Dumnezeu ci doar să faceți un joc numeric pentru a nega Taina Numelui.
Nu este deloc invalid argumentul numerologic, ci este unul din foarte multele argumente teologice, numerolgicie și duhovnicești expuse în postări anterioare, dar pe care le ignorați precum fariseii care nu întrebau pe Hristos ca să afle ci ca să-l încuie. Poate și de aici v-a venit ideea comparației discernământului întru adevăr al Ortodoxiei cu fariseismul ca să nu observăm tactica folosită de dvs.
Sfânta Evanghelie care are 4 tâlcuiri: istorică, tropologică, alegorică, anagogică, toate tâlcuirile arătând un alt aspect al aceleiași realității veșnice, toate însă de același mare folos sufletesc. Așa și tâlcuirile numeroase, variate, în limbi diferite, ale numelui de Iisus sau isus arată același lucru: că dacă vrem să plăcem lui Dumnezeu să-L numim pe numele Lui dăruit și nouă, românilor, din dragoste de Dumnezeu atenți la toate amănuntele
I i s u s.
N-ați fost atent la transformarea fonologică din Iisous în Iisus. Dacă noi am citi Iisous ar echivala fonetic cu un grecesc (care nici nu poate fi că ar suferi contragere):
Ἰ = I = 10
η = i = 8
σ = s =200
ο = o = 70
ο = o = 70
ῦ = u =400
ς = s =200
Având un total de 958 care ar însemna o varză teologică:
Dumnezeu Tatăl este ca îngerii (deci creatură)
Dumnezeu Fiul este rob celor 5 simțuri deci păcătos
Doar Dumnezeu Duhul Sfânt ar fi veșnic.
Să nu fie nici așa în veac!!!
Să-i zicem la Iisous spus de dvs. în română erezia "Iisouiților", credința lui rezadiniran, căci tot n-am aflat ce credință aveți, oare este așa de murdară că trebuie ascunsă?
Dacă ați fi fost atent ați fi înțeles că Iisus în română este identic fonologic cu Iisous în greacă adică 888.
Dar toate celelalte explicații care au fost mai sus le-ați ignorat și v-ați legat doar de ce ați crezut dvs. că este nodul din papură.
Dacă nu vedeți ce importanță are și o literă ia citiți mai jos.
Chiar nu faceți diferența dintre
Creștin
și
cretin?
E mai puțin gravă această diferență ca între Creatorul
Iisus și antihristul
isus.
Dacă doriți adevărul, căutați-L cu seriozitate nu cu încuietori.
Vă doresc cu drag succes ca să-l găsiți.