Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 21.07.2011, 03:13:00
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit O părere personală după Sfinții Părinți

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Stimate domn, am dori sa cunoastem si parerea dvs personala. Vladimir Guettee, sper ca observati, a scrs intr-o perioada cand revolutionarul ultrastangist garibaldi ameninta portile romei. E trista satisfactia meschina a autorului apostat, cand prezice, chipurile, prabusirea regalitatii papale. NU AR FI TREBUIT SA FIE ASA JOVIAL IN TEXT PE TEMA ASTA. GARIBALDI ERA UN DUSMAN COMUN AL INTREGII CRESTINATATI. Si, oricum, Episcopul Romei nu va pieri niciodata. Apostatul agent al tarului s-a bucurat degeaba. Asa se vor bucura prosteste toti dusmanii BC...si vor avea parte, daca nu se pocaiesc, de plansul si scrasnirea dintilor...

O părere personală, dar după Sfinții Părinți.

Putem auzi o vorbă bună de la un om rău și o vorbă rea de la un om bun, nu contează omul ci vorba. O punem în laboratorul minții și dacă este după Sfinții Părinți și Sfintele Scripturi o primim iar, dacă nu, o respingem, fără a judeca nici pe unul nici pe altul că ar fi buni sau răi după vorbele lor, ci iubindu-i. Îi va judeca Domnul Hristos.

Fiind istoric nu avem pretenția de la Vladimir să facă proorocii. Și Sfinții au greșit, toți oamenii greșesc, doar Sfânta Biserică, Trupul Lui Hristos, nu greșește.

Ps.115:2. Eu am zis întru uimirea mea: “Tot omul este mincinos!”

deci și papa, sau mai ales el pentru că zice (și cine poate crede așa o prostie) că e infailibil.

Noi apreciem discuția lui Vladimir teologică și istorică subtilă și foarte folositoare de suflet, cum la papiști nu am găsit, deși o vreme am căutat și prin papism adevărul... nu e, cum nu-l văd nici la postările papiste tip propaganda fide, de altfel și ilegale pe un forum Ortodox. Doar ce a mai păstrat bietul papism din rămășițele vechii Biserici, dar cu mult deformat de patima ambiției instituției papale.

De aceea și reproducem textul lui Vladimir care coincide, mai puțin ca profeții, cu realitatea. Citiți nu pe Vladimir ci pe Sf. Ciprian, Augustin și ceilalți, citați de el. Sau și pe aceștia îi anulați pentru că vă arată adevărul?

Oricum instituția papală de azi nu este cea originală a Patriarhiei Romei (a Pentarhiei instituite de Biserica Ortodoxă la Sinodul al 4-lea ecumenic în anul 451, înainte deci de a fi uzurpat scaunul Romei, sub puterea armelor, de francii eretici filioquiști), papalitatea e așadar prăbușită din 1014.

După cum spun adevăratele proorocii (printre care și a Sfântului Sfințit Mucenic Ipolit, papă al Romei) după Marele Prăpăd, se va aduna al 8-lea Sinod Ecumenic la care vor lua parte toți "creștinii" supraviețuitori (selecționați de Dumnezeu pentru sinceritatea lor) și ortodocșii. Ortodocșii vor dovedi cu Sfintele Scripturi, Sfintele Sinoade Ecumenice 1-7 (și la papiștii rămași în viață) că au dreptate.
Deși se vor convinge de adevăr, totuși o ambiție va rămâne pe ei și nu vor vrea să revină la Ortodoxie decât după ce Sfânta Eufimia, hotarul Părinților va repeta minunea de la Sfântul al 4-lea Sinod Ecumenic. Atunci, în sfârșit, scaunul Romei uzurpat de ereticii filioquiști atâta amar de ani va fi din nou ocupat de un patriarh Ortodox, papă al Romei, și va fi o turmă (Biserica Ortodoxă reîntregită în Pentarhie) și un păstor desigur Hristos iar nu papa.
Doamne ajută, să sperăm că veți supraviețui și voi și veți putea să vă mântuiți, altminteri n-are cum un om, chiar și el papă, să vă scoată din iad, nici de ar emite miliarde de bule pe cap de papistaș.
Ca să râdem un pic, sper că nu vă supărați, Ați cam îmbulinat-o!

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.

Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 21.07.2011 at 03:17:17.