Citat:
În prealabil postat de sophia
Singurul care ma ingrijoreaza este ce se inatmpla totusi cu acesti copii. Mi-e teama ca nu sunt formati pentru lumea de afara, poate chiar convinsi spre manastire, ca nu duc o viata corespunzatoare varstei lor (vesela, cu joaca, sport, cultura). Nu stiu cum este acolo.
Manastirea nu este totusi un loc pentru copii. Ah, un camin pe langa manastire, este altceva. Unde sa aibe jucarii, curte, sala de sport, sa mearga in oras la un teatru, la un concert, etc.
|
copilasii de la banceni au tot ce le trebuie:de la hainute, jocuri, conditii excelente de mancare si cazare, anturaj placut si vesel, libertate de miscare, posibilitatea alegerii drumului in viata:unii vor sa ramana in manstire sa devina la randul lor ingrijitori de copii, altii se casatoresc, unii sunt zugravi, constructori altii profesori sau medici.parintele le-a lasat libertatea de a alege drumul pe care vor sa mearga, beneficind totodata de sustinerea parintelui.Pot spune ca sunt foarte norocosi copiii care au ajuns acolo:chiar daca le lipseste caldura unei mame, au din plin parte de dragostea parintelui*(pe care il numesc TATA) si a maicilor, au conditii de viata foarte bune, si posibilitatea de a accede la univeristati bune si implicit de a se realiza profesional(m-am bucurat foarte tare cand am cunoscut o tanara , abandonata de multi ani de parinti si primita in centru de parintele si care acum era...medic cardiolog la spitalul din cernauti-nu e lucru putin, mai ales ptr un orfan)
Si fericirea pe care am vazut-o pe chipurile lor, atunci cand alearga prin curte nu am intalnit-o nicaieri.
eu ca parinte(si nu pot spune ca ducem lipsa de ceva )nu le pot oferi copiilor mei astfel de conditii.
si nu, nu sunt aruncati in strada cand implinesc 18 ani.Sunt sustinuti in continuare:unii merg la studii , altii se angajeaza, altii se casatoresc si altii(un nr f mic) se calugaresc.Iar celor ce se casatoresc li se ofera un prim ajutor in viata:o casuta in apropierea manastirii in care sa locuiasca(pana acum s-au casatorit doar vreo 2 dintre ei)