View Single Post
Vechi 22.07.2011, 15:58:52
cipri85 cipri85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Iisus a venit pentru toata lumea nu doar pentru evrei sau doar pentru crestini iar El este Dumnezeu si e cuprins in Dumnezeu. oricine crede in Dumnezeu crede si in Iisus fara sa stie.
Foarte corect Iisus a venit pentru toti oamenii, dar din nefericire Evanghelia Lui inca nu a ajuns la toti oamenii. Multi inca se inchina idolilor pagani(hidusi, spirite ale padurii, ale apei...) atat de condamnati atat de Hristos cat si de proorocii vetero testamentari.

Dar e incorect cand spui ca cel care crede in Dumnezeu crede si in Iisus. Draga care e Dumnezeul ala sa credem in El. L-ai cunoscu deplin inainte ca Iisus sa-l faca cunoscut? Nu l-ai cunoscut. Doar partial. Pentru evrei era 'cel ce este' Iahve sau Elohim cum ii spunea galileienii. Cand o intalneste pe femeia samarineanca(samarinenii aveau o religie asemanatoare cu cea a iudeilor, alterata doar de cateva influente ale paganilor cu care se amestecasera) Hristos ii spune: 'Voi vă închinați la ceea ce nu știți; noi ne închinăm la ceea ce știm, pentru că de la Iudei este mântuirea.'(Ioan 4:22). Draga Hristos spune foarte clar: la Dumnezeu la Tatal nu ajungeti decat prin Mine, si cel ce crede in El crede automat si in Tatal.

Ioan capitolul 14:

6 Iisus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.

7 Dacă M'ați fi cunoscut pe Mine, și pe Tatăl Meu L-ați fi cunoscut; dar de acum Îl cunoașteți, și L-ați și văzut“.

12 Adevăr, adevăr vă spun: Cel ce crede în Mine va face și el lucrurile pe care le fac Eu; și mai mari decât acestea va face, că Eu la Tatăl Meu mă duc.

13 Și orice veți cere întru numele Meu, aceea voi face, pentru ca Tatăl să se preamărească întru Fiul.

14 Dacă veți cere ceva întru numele Meu, Eu îl voi face.

Ioan capitolul 15:

4 Rămâneți întru Mine și Eu întru voi. Așa cum mlădița nu poate să aducă roadă de la sine, dacă nu rămâne în viță, tot așa nici voi, dacă nu veți rămâne întru Mine.

5 Eu sunt vița; voi, mlădițele. Cel ce rămâne întru Mine și Eu întru el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteți face nimic.

6 Dacă cineva nu rămâne întru Mine, se aruncă afară ca o mlădiță și se usucă; și le adună și le aruncă în foc și ard.

7 Dacă voi rămâneți întru Mine, și cuvintele Mele rămân întru voi; cereți orice veți vrea și vi se va da.

Ioan capitolul 16

8 căci cuvintele pe care Tu mi le-ai dat Mie, Eu le-am dat lor, iar ei le-au primit și au cunoscut cu adevărat că de la Tine am ieșit și au crezut că Tu M'ai trimis.

25 Părinte drepte, lumea nu Te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut, și aceștia au cunoscut că Tu M'ai trimis.

26 Și le-am făcut cunoscut numele Tău, și cunoscut li-l voi face, pentru ca iubirea cu care Tu M'ai iubit să fie într'înșii, și Eu întru ei“.

Ioan capitolul 6

48 Eu sunt Pâinea vieții.

49 Părinții voștri au mâncat mană în pustie, dar au murit;

50 aceasta este Pâinea care Se pogoară din cer, pentru ca tot cel ce mănâncă din Ea să nu moară.

51 Eu sunt Pâinea cea vie, Care S'a pogorât din cer. De va mânca cineva din Pâinea aceasta, viu va fi în veci. Iar Pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este Trupul Meu“.

52 Deci se certau Iudeii între ei, zicând: „Cum poate acesta să ne dea trupul lui să-l mâncăm?...“.

53 Și le-a zis Iisus: „Adevăr, adevăr vă spun: Dacă nu veți mânca Trupul Fiului Omului și nu veți bea Sângele Lui, nu veți avea viață întru voi.

54 Cel ce mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua de apoi.

55 Căci Trupul Meu este adevărată mâncare și Sângele Meu adevărată băutură.

56 Cel ce mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.

57 Așa cum Tatăl Cel-Viu M'a trimis pe Mine și Eu viez prin Tatăl, tot astfel cel ce Mă mănâncă pe Mine va via prin Mine.

58 Aceasta este Pâinea Care S'a pogorât din cer; nu ca a părinților voștri care au mâncat mană și au murit: cel ce va mânca Pâinea aceasta, viu va fi în veac“.

Luca capitolul 22

17 Și luând paharul, mulțumind, le-a zis: „Luați-l și împărțiți-l între voi;

18 că vă spun: De acum nu voi mai bea rodul viței până ce nu va veni împărăția lui Dumnezeu“.

19 Și luând pâinea, mulțumind, a frânt și le-a dat, zicând: „Acesta este Trupul Meu, cel ce se dă pentru voi; aceasta să faceți întru pomenirea Mea!“

20 Asemenea și paharul, după ce au cinat, zicând: „Acest pahar este Legea cea Nouă, întru Sângele Meu, cel ce se varsă pentru voi.

As avea o intrebare: cum beau yoghinii, musulmanii... Sangele lui Hristos, cum ii mananca Trupul? Cum il cunosc pe Hristos pentru ca astfel sa ajunga sa-l cunoasca pe Dumnezeu in Treime Sfant?

Marcu capitolul 14

22 Și pe când mâncau, Iisus a luat pâine și, binecuvântând, a frânt și le-a dat și a zis: „Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu“.

23 Și luând paharul, mulțumind, le-a dat și au băut din el toți;

24 și le-a zis: „Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, carele pentru mulți se varsă.

Draga ai doar doua alternative ii crezi lui Hristos si ii urmezi intru totul exemplu si renunti la invataturile orientale, sau te pozitionezi in postura 'proorocului mincinos' pe care ni-l descrie Hristos in Evanghelii. Draga Hristos ne avertizeaza ca, chiar daca ar veni inger din cer sa ne vesteasca alta evanghelie decat cea vestita de El sa nu-i dam crezare ba chiar ne indeamna sa-l dam anatemei.
Reply With Quote