View Single Post
Vechi 24.07.2011, 11:42:18
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

In mod normal si preotii intre ei se apeleaza cu "Sfintia ta.." din respect.

Orice om care are duh sfint poate fi numit sfint , unii sint doar sfintisori -unii dintre acestia poate mai au si ceva patimi, altii sint despatimiti , ceva mai sporiti insa altii -daruiti cu diferite daruri si harisme , alti si mai mult -pe diferite trepte ale desavirsirii.

In mod normal in crestinatate dupa ce un om este vazut de ceilalti ca un sfint "Sfintul Cutare" atunci orice spune acel om este luat ca fiind infailibil insa nu toti cei care au oarece revelatii sau unele harisme -de vindecare sa zicem sau talent oratoric- sau care au avut parte de unele miracole ei bine nu toti acestia au daruri de cunoastere -de proorocie sau de inaintevedere asa incit sa poata fi considerati infailibili.
Uneori unii sint vazuti ca sfinti de catre unii credinciosi fara sa fi avut nici macar revelatii sau sa fi avut parte de miracole. Despre canonizarea lor nu facem acum referire.
Sinaxarul are rostul de li se pomeni numele si sfintenia , faptele din care sa tragem invataminte si sa ne fie ca exemple insa el poate fi comparat cu un "panou de onoare" in care evident nu sint chiar toti sfintii si deasemenea nu dupa niste bareme de stricta sfintenie. A te ruga la sfinti a te inchina la sfinti in crestinatate este vazuta ca o mijlocire luata in calcul de catre Dumnezeu iar la ceilalti este vazuta ca o inchinare nepermisa nici macar la ingeri. Daca ei nu au sinaxar nu inseamna ca nu au avut sau nu au sfinti de diferite feluri. Doar ca nu ii listeaza nimeni ca sa ii popularizeze.

Uneori am facut vizite in adunarile lor: penticostali , baptisti , adventisti , si inca citeva ramuri si uneori mai intru in discutii pe net asa incit mi-am facut o opinie si din acest punct de vedere , la nivel de spiritualitate de rind nu difera cu nimic de restul -intre ei sint si oameni care au o viata schimbata , altii au si unele revelatii iar altii sint calauziti de duh in diferite feluri.
Iar referitor la alte daruri am observat doar doua cazuri -o doamna de la adventisti are dar de vindecare prin punerea palmelor pe care nu il intrebuinteaza desigur in adunari -nu asa de tare ca al apostolilor dar nimeni nu ii cere mai mult.
Si apoi un penticostal din strainatate -din Olanda daca tin bine minte- venit ocazional in Constanta si care a dovedit -cel putin mie -ca avea darul inaintevederii si al cunoasterii.

Desigur aici in Constanta am avut tangente si cu alte ramuri necrestine , musulmani, buddhisti, yoghini de diferite ramuri,etc insa au mai ramas ramuri la care nu am intrat inca in adunarile lor, cum sint bahai, martorii ai lui Yehova, ortodocsi de rit vechi si altele mai putin cunoscute.

Last edited by Mihai36; 24.07.2011 at 11:52:01.