24.07.2011, 17:25:37
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 22.07.2011
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de korinna
Suntem chemati la infranare, la asceza vietii cu totii... la mantuire. Si sunt 2 cai de infranare, calugaria, sau casnicia. Insusi Mantuitorul recomanda, cine poate calugaria, e mai bine pentru sufletul sau sa se calugareasca, cine nu, sa se casatoreasca. Deci relatiile astea trupesti (din Taina Casatoriei) sunt ca o alternativa a slabiciunii trupesti... de neinfranare totala.
Daca te-ai casatorit nu inseamna ca ai liber la desfranare. Multi asa considera... ne-am casatorit, avem voie sa facem de toate in numele "iubirii"... dar cu Dumnezeu si cu voia Lui ce facem?
Si sa zicem ca sotul nu vrea sa tina cont de post, tu ce faci, faci voia lui, sau a Domnului... pe cine iubesti mai mult. De-ti iubesti sotul mai mult, nu esti vrednica de Dumnezeu. (viceversa este valabila)
Mirii sunt si ei chemati la infranare cat pot ei de multa, deci impreunarea ar trebui sa fie cat mai rara cu putinta, dar nu absenta, ca nu mai e cununie... si de 2 ori pe saptamana cred ca e de ajuns, zic.
Totusi intr-adevar nu cred ca doi miri care sunt abia la inceputul dragostei, al relatiei, se pot infrana asa de mult, pentru ca sunt abia la inceputul urcusului duhovnicesc impreuna. Poate doar daca amandoi sunt "antrenati" duhovniceste mai inainte.
|
Multumesc pentru mesaj. :)
P.S. Pai daca nu vrea sa tina post, nu-l oblig. Poate ajunge sa tina pana la urma. Dar daca nu tine postul de mancare si mai greu de altele. :)
|