View Single Post
Vechi 25.07.2011, 10:28:36
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carmen FUNIERU Vezi mesajul
Mulțumesc mult pentru răspuns. Aș mai vrea să știu cum se pot păstra și "înmulți" aceste turtițe. Adică dacă iau de la țară câteva și le folosesc la făcut pâine, apoi cum fac în continuare? Ca să nu mai folosesc drojdia de la fabrică. Îmi amintesc că se făcea din nou o turtiță din ultimul aluat, care la fel se usca. Dar nu îmi amintesc exact.
Inmultirea turtitelor

Se pun doua-trei turtite la muiat in putina apa calduta. Se acopera. Se face apoi o mamaliguta in care atunci cand este doar putin calda se adauga turtitele muiate si se amesteca foarte bine. Acestei compozitii i se da o forma rotunda, dupa care se lasa sa dospeasca intr-un vas cu malai. Se urmareste sa nu crape.

Dupa ce a dospit compozitia, se formeaza niste turtite ovale si nu prea groase pentru a nu mucegai. Se pun la uscat pe un fund de lemn. In primele zile se intorc la cateva ore de pe o parte pe alta. Dupa ce se usuca, se pastreaza in pungi de hartie

Prepararea painii cu turtite

Se iau trei turtite si se inmoaie intr-un litru de apa calduta. Se amesteca cu faina pana se face un piure si se lasa la dospit de seara pana dimineata.

Dimineata se framanta bine si se lasa la loc cald. Pentru mai multa paine, se adauga apa si faina dupa dorinta.

Se pune in tava si iarasi se lasa la crescut in functie de temperatura din incapere.
Reply With Quote