Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #161  
Vechi 07.06.2011, 04:56:38
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.956
Implicit din cate stiu eu

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
maicile au acces in altar, in bisericile manastirilor de maici
Nu toate maicile, ci numai cele care au ca ascultare curatenia in Sfantul Altar.
Reply With Quote
  #162  
Vechi 07.06.2011, 07:55:39
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Mesaje: 5.788
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Nu toate maicile, ci numai cele care au ca ascultare curatenia in Sfantul Altar.
de parca toti barbatii ar intra in altar cand vor ei ...
Reply With Quote
  #163  
Vechi 07.06.2011, 09:56:45
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.345
Implicit

Cred ca este esentiala alimentatia sanatoasa, insa, in calitate de crestini, nu trebuie sa ne facem din aceasta un scop in sine. In realitate, ea arata o grija purtata indeosebi trupului.

In Biserica deprindem insa un mod mai curat si mai sanatos de a ne raporta la hrana. Este o viziune care nu exclude alimentatia sanataoasa, hrana bio etc, ci, din contra, le desavarseste.

Ma pot hrani sanatos dar pot ramane robit de lacomia pantecelui. Pot manca numai din gradina personala, dar la ce folos daca uit sa aduc multumire lui Dumnezeu pentru "painea cea de toate zilele" sau sa ofer si celor lipsiti?

Mancam hrana bio, insa nu trebuie sa uitam ca o consumam tot spre moarte. Numai Trupul si Sangele lui Hristos ne hraneste spre nemurire.

Recomand acest articol: Hrana bio si alimentatia duhovniceasca
Reply With Quote
  #164  
Vechi 07.06.2011, 10:20:04
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.411
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Cred ca este esentiala alimentatia sanatoasa, insa, in calitate de crestini, nu trebuie sa ne facem din aceasta un scop in sine. In realitate, ea arata o grija purtata indeosebi trupului.

In Biserica deprindem insa un mod mai curat si mai sanatos de a ne raporta la hrana. Este o viziune care nu exclude alimentatia sanataoasa, hrana bio etc, ci, din contra, le desavarseste.

Ma pot hrani sanatos dar pot ramane robit de lacomia pantecelui. Pot manca numai din gradina personala, dar la ce folos daca uit sa aduc multumire lui Dumnezeu pentru "painea cea de toate zilele" sau sa ofer si celor lipsiti?

Mancam hrana bio, insa nu trebuie sa uitam ca o consumam tot spre moarte. Numai Trupul si Sangele lui Hristos ne hraneste spre nemurire.

Recomand acest articol: Hrana bio si alimentatia duhovniceasca
Lumea nu conștientizează faptul că alimentele sînt amestecate cu otravă. Oamenii trăiesc cu falsa impresie că dintotdeauna chimicalele au făcut parte din hrana noastră, drept care consideră normal consumul de Euri. Nu, fraților, bunicii și părinții noștri cînd erau tineri nu mîncau toxine! Se stropeau și atunci pomii și legumele, dar agricultura nu era în halul ăsta de coruptă ca acum. În consecință, bolile grave și morțile premature sînt mult mai numeroase astăzi ca oricînd în trecut.

Bineînțeles că trebuie să purtăm de grijă și trupului, și sufletului. Maria ar muri de foame fără Marta sau nu ar avea ce pune în față musafirilor. Deci se cere discernămînt, echilibru, cumpătare și aici. Să nu uităm că trupul este menit să devină templu al Duhului Sfînt, așa că trebuie să ne îngrijim de el.
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele;
Psalmul 140, 4

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
  #165  
Vechi 22.07.2011, 23:22:11
Melissa
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit Castravetele GOYA - castravetele amar

Cunoscut si sub denumirea de pepene amar, karela sau goya, castravetele amar este una dintre cele mai amare legume din intreaga lume si nu intamplator i s-a acordat aceasta denumire in trecut.

Desi mai greu de introdus la dieta din cauza gustului sau aproape insuportabil, castravetele amar are multe nutrimente de exceptie si medicii care l-au studiat au ajuns la concluzia ca poseda o serie de proprietati curative foarte rar intalnite in stare naturala la alte legume sau fructe.

Analizand compozitia castravetului amar, savantii au descoperit o lista impresionanta de vitamine si minerale, dintre care amintim vitaminele B1, B6, B9, B12, C, E, K sau A si minerale precum calciul, magneziul, potasiul, sodiul, fierul si zincul. Continutul de grasimi este totusi foarte mic, dar exista cantitati mai mari de fibre alimentare si de carbohidrati, care il fac un aliment foarte util pentru sanatatea sistemului digestiv.

In ce priveste proprietatile terapeutice ale castravetelui amar, in special persoanele care sufera de diabet ar putea beneficia din plin de consumul moderat de castravete amar, cercetari de data recenta oferind date foarte pozitive din acest punct de vedere. Gratie unor substante pe care le contine, dar inca nu se stie exact cum actioneaza acestea, castravetele amar se pare ca are proprietatea de a echilibra nivelul zaharului din sange, coborand catre normal valorile sale prea ridicate. Utilizat in mod traditional si in tratarea starilor de iritare si de inflamare a organismului, castravetele amar are certe proprietati calmante si antiinflamatorii si merita introdus la dietele de detoxifiere a organismului.

Aflate deocamdata in plina desfasurare, cercetarile care sa probeze si utilitatea castravetului amar in terapiile anti HIV/SIDA au dovedit pana in prezent ca acest aliment cu siguranta intareste simtitor sistemul imunitar in fata atacului virusilor si bacteriilor, dar se spera ca la final sa se poate gasi o cale prin care castravetele amar sa fie folosit cu succes in tratarea teribilei maladii cauzata de virusul HIV.

Una peste alta, castravetele amar, o leguma complet necunoscuta in Romania pana nu demult, este un aliment care merita toata stima noastra si ar fi interesant de aflat si faptul ca in prezent se poate cultiva in Romania chiar si de catre particularii care locuiesc fie la casa, fie intr-un apartament de bloc. Semintele de castravete amar se gasesc in comertul romanesc, iar conditiile de crestere cer in mod expres lumina si caldura constanta. Castravetele amar se poate cultiva atat in sere cat si in balcoane inchise si este o planta care da multe fructe intr-un timp relativ scurt. Desigur ca informatiile detaliate va vor putea fi furnizate in primul rand de catre agricultorii de profesie si pasionatii de cresterea plantelor, dar in principiu se poate face acest lucru, iar persoanele care sufera de diabet merita sa incerce o cura de castravete amar, bineinteles sub o stricta supraveghere medicala.

Sursa:Coolinaria.ro
Reply With Quote
  #166  
Vechi 22.07.2011, 23:33:53
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Mesaje: 7.736
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
In ce priveste proprietatile terapeutice ale castravetelui amar, in special persoanele care sufera de diabet ar putea beneficia din plin de consumul moderat de castravete amar,
(...)
Aflate deocamdata in plina desfasurare, cercetarile care sa probeze si utilitatea castravetului amar in terapiile anti HIV/SIDA
Îmi aduc aminte de un excelent banc. Atena trimite un sol în Sparta. Este primit cu multă pompă, așa cum se cuvine trimisului strălucitoarei Atene. E așezat la masă și i se servește o ciorbă specifică locului. O jumătate de frunză de varză plutea în derivă într-un lichid sălciu, asemănător spălăturii de vase. Rafinatul ambasador, după ce, lingură după lingură a terminat ciorba spartană, a declarat ștergându-și fruntea de broboane: "abia acum, hrănindu-mă cu această ciorbă, îmi dau seama de ce spartanii nu țin de loc la viață, ci sunt oricând gata să moară în luptă !"
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
  #167  
Vechi 22.07.2011, 23:48:46
Melissa
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Îmi aduc aminte de un excelent banc. Atena trimite un sol în Sparta. Este primit cu multă pompă, așa cum se cuvine trimisului strălucitoarei Atene. E așezat la masă și i se servește o ciorbă specifică locului. O jumătate de frunză de varză plutea în derivă într-un lichid sălciu, asemănător spălăturii de vase. Rafinatul ambasador, după ce, lingură după lingură a terminat ciorba spartană, a declarat ștergându-și fruntea de broboane: "abia acum, hrănindu-mă cu această ciorbă, îmi dau seama de ce spartanii nu țin de loc la viață, ci sunt oricând gata să moară în luptă !"
:-))) ce tare..

Daaar..am vazut o emisiune cu o comunitate de japonezi care depaseau cu usurinta varsta de 100 de ani..Erau cultivatori de castravete Goya si desigur mari consumatori. La 95 de ani mergeau la cursuri de dans, faceau karaoke etc..Aratau cu cel putin 20 de ani mai tineri si erau foarte lucizi. Majoritatea munceau la camp pana in jurul varstei de 90 de ani. Apoi, avand mai mult timp liber la dispozitie, aveau o viata sociala foarte activa.
Secretul lor este castravetele amar pe care il servesc de obicei in combinatie cu tofu.

Mi-as introduce in alimentatie acest "elixir" amar, ca-mi place sa dansez si as dori s-o fac pana pe la 106 ani :-)), dar sigur nu il gasesc pe piata in Romania.
Reply With Quote
  #168  
Vechi 23.07.2011, 22:02:59
Carmen FUNIERU's Avatar
Carmen FUNIERU Carmen FUNIERU is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 10.02.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 357
Implicit

Citat:
În prealabil postat de arwein Vezi mesajul
Retetele de paine sunt chiar in cartea cu care vine masina; cea mai simpla- cea mai buna, dupa ce faci de cateva ori- poti incepe sa variezi cate putin, sa experimentezi...
Desigur că este mult mai sănătoasă pâinea de casă, făcută simplu la cuptorul aragazului, sau cu mai multă rapiditate, folosind o mașină de pâine.
Dar cea mai sănătoasă pâine este cea făcută la cuptorul unei sobe cu lemne. Și cu făina măcinată din grâu proaspăt. Așa făcea bunica mea la țară. Iar în loc de drojdie punea turtițe uscate, făcute din tărâțe amestecate cu prima spumă de la struguri.
Poate că cineva știe mai exact cum se fac aceste turtițe?

Last edited by Carmen FUNIERU; 23.07.2011 at 22:08:07.
Reply With Quote
  #169  
Vechi 23.07.2011, 22:21:21
dorinastoica14
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carmen FUNIERU Vezi mesajul
Desigur că este mult mai sănătoasă pâinea de casă, făcută simplu la cuptorul aragazului, sau cu mai multă rapiditate, folosind o mașină de pâine.
Dar cea mai sănătoasă pâine este cea făcută la cuptorul unei sobe cu lemne. Și cu făina măcinată din grâu proaspăt. Așa făcea bunica mea la țară. Iar în loc de drojdie punea turtițe uscate, făcute din tărâțe amestecate cu prima spumă de la struguri.
Poate că cineva știe mai exact cum se fac aceste turtițe?
În procesul de fermentare a vinului pe pereții căzii ( vasul acela mare din lemn în care fierb strugurii zdrobiți) spuma rezultată de la fierberea naturală a mustului devine tare (ca untul), se culege de pe pereții cazii și este amestecată cu mălai sau cu tarâțe de grâu. Se fac turtițe sau biluțe care se usucă la soare și apoi se pun pe cuptor. După ce se trage tot vinul rămâne drojdie bună de vin care se prelucrează la fel.
Reply With Quote
  #170  
Vechi 23.07.2011, 22:56:06
Carmen FUNIERU's Avatar
Carmen FUNIERU Carmen FUNIERU is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 10.02.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 357
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
În procesul de fermentare a vinului pe pereții căzii ( vasul acela mare din lemn în care fierb strugurii zdrobiți) spuma rezultată de la fierberea naturală a mustului devine tare (ca untul), se culege de pe pereții cazii și este amestecată cu mălai sau cu tarâțe de grâu. Se fac turtițe sau biluțe care se usucă la soare și apoi se pun pe cuptor. După ce se trage tot vinul rămâne drojdie bună de vin care se prelucrează la fel.
Mulțumesc mult pentru răspuns. Aș mai vrea să știu cum se pot păstra și "înmulți" aceste turtițe. Adică dacă iau de la țară câteva și le folosesc la făcut pâine, apoi cum fac în continuare? Ca să nu mai folosesc drojdia de la fabrică. Îmi amintesc că se făcea din nou o turtiță din ultimul aluat, care la fel se usca. Dar nu îmi amintesc exact.
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 14:03:44
Otrava pe care o mancam anna21 Generalitati 108 14.02.2012 05:20:29
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 08:55:36
Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese absolutep0wer Generalitati 1 31.08.2010 08:09:11
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! cosminelu2006 Umanitare 2 11.06.2009 13:37:54